avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal ca o firma privata sa faca public numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal ca o firma privata sa faca public numele unui datornic?

Zilele trecute, spre surprinderea mea, am gasit in scara blocului o instiintare lipita pe usa de la intrare prin care eu si cativa vecini am fost anuntati ca avem mici datorii catre firma responsabila cu ridicarea gunoiului menajer, este vorba de o suma de 60.02 lei, care fiind foarte mica, am omis sa o platesc. Nu mi se pare normal asa ceva, nu am primit nici macar un apel telefonic sau o instiintare scrisa inainte. Din cate stiu ANAF-ul poate publica ONLINE aceste date, in situatia in care, ca persoana fizica, suma datorata este mai mare de 100 lei.
Ma simt foarte jignit si as vrea sa iau masuri.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:47, 31 Martie 2017
Roberto1986 a scris:

Zilele trecute, spre surprinderea mea, am gasit in scara blocului o instiintare lipita pe usa de la intrare prin care eu si cativa vecini am fost anuntati ca avem mici datorii catre firma responsabila cu ridicarea gunoiului menajer, este vorba de o suma de 60.02 lei, care fiind foarte mica, am omis sa o platesc. Nu mi se pare normal asa ceva, nu am primit nici macar un apel telefonic sau o instiintare scrisa inainte. Din cate stiu ANAF-ul poate publica ONLINE aceste date, in situatia in care, ca persoana fizica, suma datorata este mai mare de 100 lei.
Ma simt foarte jignit si as vrea sa iau masuri.

SI VECINII DUMNEAVOASTRA BUNI PLATNICI SE SIMT JIGNITI CA, DIN CAUZA DUMNEAVOASTRA, POT CREA UN PRECEDENT SA NU ISI ACHITE DATORIILE CATRE ASOCIATIA DE PROPRIETARI SI, LA UN MOMENT DAT, SA VA TREZITI CA NU MAI AVETI CURENT LA LIFT, PE CASA SCARII SI LA HIDROFOR, CA VI S-A SIGILAT CONTORUL DE APA. ASA AR PUTEA SPUNE ORICE CLIENT LA SUPERMARKET: "NU AM ACHITAT EUGENIA LA CASA CA AVEA PRETUL FOARTE MIC SI AM OMIS SA O PLATESC". NU TINERE! ANAF-UL AFISEAZA DOAR DATORIILE CATRE BUGETUL STATULUI, NU CATRE ASOCIATIA DE PROPRIETARI CARE PLATESTE FURNIZORII DE UTILITATI! ASOCIATIA ARE DREPTUL SA AFISEZE LISTA CU SUMELE DE PLATA SI CU RESTANTELE FIECARUI PROPRIETAR IN PARTE! NU VRETI SA APARETI PE LISTA DATORNICILOR? SOLUTIA: ACHITATI-VA DATORIILE!!! NU CRED CA V-AR CONVENI SA FITI BUN PLATNIC, IAR CEILALTI SA FIE RAI PLATNICI, IAR DIN CAUZA LOR SA NU AVETI APA LA ROBINET SAU SA NU MAI PUTETI FOLOSI LIFTUL CA NU AU FOST BANI PENTRU PLATA FACTURILOR!
limbaromana a scris:

SI VECINII DUMNEAVOASTRA BUNI PLATNICI SE SIMT JIGNITI

In primul rand, daca ati fi citit cu atentie ce a scris omul cu litere mici ati fi observat ca are contract individual.

In al doilea rand, scrierea cu litere mari nu este citibila si este asimilata tzipatului la interlocutor! Asta pentru ca ati ales si un nume de utilizator "potrivit".

Nu inteleg de ce, unele persoane, vorbesc fara a fi informate in amanunt. In acest caz, ati citit 2-3 cuvinte si ati concluzionat ca il puteti "certa" pe cel care si-a postat problema. Regula de baza: nu vorbiti fara sa va informati temeinic inainte .
Fiind vorba de patru luni restante cred ca firma a inceput procedura de executie.
In acest caz se poate proceda la notificarea prin afisare pe usa debitorului.
Chiar daca ar fi asa afisarea se face individual pe usa celui executat, nu colectiv si cu atat mai putin pe usa de la intrarea in bloc.
Din cate am inteles norificarea a fost afisata de catre furnizor si nu de un executor.

Alte discuții în legătură

Problema restantier bloc Pop_Marcel Pop_Marcel Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care avem un restntier care nu si-a achitat cheltuielile de 4 ani de zile pt ca nue de gasit, se poate ca ... (vezi toată discuția)
Afise in scara blocului DumiAnd DumiAnd Buna! As dori sa stiu daca este ilegal sa lipesti afise in scara blocului si ce pot pati (din punct de vedere legal) cei care fac aceasta. Multumesc! (vezi toată discuția)
Afisarea notificarilor de recuperare creante de catre banci in locuri publice alexandra_kona alexandra_kona Rog, daca poate cineva sa imi spuna in baza carui temei legal se poate afisa intr-ul loc public ( afisierul scarii blocului unde este resedinta ) o notificare ... (vezi toată discuția)