avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura din strainatate vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura din strainatate vanzare imobil

Buna ziua,
Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''.
Vanzatorul imobilului a incheiat in urma cu cativa ani un ''Contract de donatie'' in care doneaza fiului cetatean American stabilit in Tennessee. Acesta din urma a facut o ''Procura speciala'' pentru vanzare la un Notar Public Autorizat din America. Procura are Apostila Conventiei de la Haga din 1961 dar am primit cateva refuzuri de la Notarii din Romania pe motiv ca trebuie incheiata prin Ambasada sau Consulatul Romaniei. Probelema este ca mostenitorul nu se poate deplasa pana la Consulat din cauza distantei foarte mari, aprox 915 km si a problemelor de sanatate si nici in tara nu poate ajunge curand. Ma poate ajuta cineva pentru rezolvarea acestei probeleme? Am inteles ca sunt notari care pot verifica si accepta procura cu apostila.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: NicolTudor , utilizator 13:28, 19 August 2020
Mergeti la mai multe notariate . Este in regula procura.
Multumesc frumos pentru raspuns, dar din pacate am fost respinsa de foarte multi notari. Vor procura de vanzare doar emisa de Ambasada sau Consulat.
Procura este in regula. Personal am cumparat de la o persoana cu o asemenea procura fara nici o problema. In Bucuresti, notarul care mi-a inceiat actul a fost d-na Georgescu. Are biroul in blocul Perla, la Dorobanti.
Imi puteti spune când anume ati încheiat contractul cu aceasta procura? De anul anul trecut nu se mai poate cu procura facuta de notar public american. Multumesc pentru informare!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
2015; ideea este ca nu exista nici o dispozitie legala care sa stipuleze obligativitatea incheierii procurii la consulat/ambasada; este un mic abuz al notarilor datorat faptului ca in SUA notarii nu au acelasi statut cu cei din Romania, Italia, Franta, etc. In SUA notar poate fi oricine, indiferent de studii, pregatire, calificare. Insa cata vreme procura este apostilata, acest lucru este irelevant, in opinia mea, dovada stand faptul ca in anii trecuti, desi situatia era aceeasi, acte se incheiau bine merci, fara probleme. Cel mai probabil consulatele de prin SUA sufera de foame si s-au gandit, impreuna cu notarii, sa ii chinuie un pic pe oameni

Alte discuții în legătură

Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Imputernicire din strainatate pentru cumparare imobil laudory laudory Traiesc in Insulele Cayman, vreau sa-l imputernicesc pe tatal meu sa cumpere un imobil in romania. Mi s-a spus ca act autentificat de la notar de aici urmat de ... (vezi toată discuția)