ciocoflender007 a scris:
De ce inventati lucruri??? Turky a spus ca a vrut sa scrie "m-au filmat in apropierea inaltei tensiuni" ATAT!!! Ce a vrut sau n-a vrut sa demonstreze, e IRELEVANT. Politistul e OBLIGAT sa scrie ce i se dicteaza. Restu-i conversatie.
Domnule ciocoflender sper ca tonul jignitor al postarii dvs. e o pura intimplare si veti avea macar acel curaj sa reveniti pentru a va scuza greseala.
Daca ati studia mai mult ce se scrie pe aici (pe forum), ati observa ca tocmai sunt si eu in aceeasi problema juridica. Prin urmare nu inventez nimic si am dorit sa dau un ajutor celui care a relatat un caz relativ asemanator.
Sa le luam pe rind:
1. Contestarea unei contraventii, prin depunerea unei plingeri contraventionale este un drept, nu o obligatie. Unii o fac, altii nu, totul depinzind de mai multi factori. In general cheltuielile materiale si timpul pierdut cu asemenea lucruri (plingera si ce mai urmeaza) sunt mai mari (depasesc jumatate din minimul amenzii, iar procesul se intinde luni bune, chiar si un an, uneori si mai mult). Riscul de a pierde exista permanent, politia nu e interesata sa se faca dreptate, ci sa cistige procesul si are experienta indelungata si consilieri juridici croiti pe treaba asta (poti sa te bucuri ca ai cistigat pe fond, dar sa ti-o traga la apel).
2. Nu conteaza ce doreste contravenientul sa scrie ca obiectii, oricum n-are dreptul sa scrie el, sunt mai multe aspecte aici: dreptul agentului constatator e suveran, el completeaza hirtia,rubrica e relativ limitata. Dreptul contravenientului e cel pe care vi l-am spus, sa depuna plingere. In plus, prin decizia XXII/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie se consfiinteste faptul ca incalcarea art. 16 alin 7 din OG2/2001 referitoare la regimul juridic al contraventiilor (adica mai pe romaneste, treaba cu ce scrie politistul ca obiectii) nu poate fi sanctionat decit cu nulitate relativa,nu absoluta (in traducere, daca politistul nu a gresit si cu alte magarii, nu se anuleaza din start acel proces verbal). Judecatorul de la instanta de fond ar putea sa decida asa ceva, insa la apel, ceilalti doi judecatori pot intoarce rezultatul si procesul e pierdut.
3. Domnul Turky dorea sa stie daca inalta tensiune e asa cum a auzit el, ca ar fi motiv de depunere a plingerii. I-am citat articolul cu pricina, norma legala si parerea mea, nu am facut misto.
In concluzie, astept domnule ciocoflender, sa mai facem conversatie, adica sa va cereti scuze.