avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema RCA despagubire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema RCA despagubire

In urma unui accident de la sfarsitul lunii trecute Asirom mi-au oferit urmatoarele variante:(Masina e praf fata, longjeroane strambe parbriz spart capota praf radiatoare etc)
"In urma analizarii documentelor din dosarul de dauna mentionat mai sus, va comunicam faptul ca vehiculul se incadreaza intr-un caz de dauna majora." - In conditiile in care masina e mai mult decat dauna majora (Lonjeron stramb parbriz radiatoare etc)
"a) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul nu face dovada repararii vehiculului, este in suma de: 7151.38 Lei.
Calculul este realizat pe baza valorilor de piata ale unor vehicule de aceeasi marca, tip, model, caracteristici tehnice si dotari, an de fabricatie, avand un parcurs in kilometri si o stare de intretinere comparabile.
In acest caz, valoarea ramasa a fost stabilita la suma de: 2383,80 lei."
Sau :
"B) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul face dovada repararii vehiculului, conform notelor de constatare si reconstatare emise de reprezentantii ASIROM, este in suma de: 9535.18 Lei.
In cazul in care decideti realizarea reparatiei vehiculului, va rugam sa apelati numai la una din Unitatile service legal autorizate sa efectueze reparatii la vehicule.
Facem precizarea ca prezenta adresa reprezinta o instiintare referitoare la valoarea maxima a despagubirii, insa decizia finala in cazul dosarului de dauna, se stabileste de ASIROM numai dupa ce se prezinta toate documentele solicitate in acest dosar."
Ce documente ??!
Suma propusa de ei mai mult ca sigur nu acopera reparatia in service !
Ce pot face ? Oricum prima varianta cu 2000 si ceva de lei nu intra in calcul !
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Dauna totala economica buna ziua mașina mea a fost evaluată ... Deluclau Deluclau Dauna totala economica Buna ziua Mașina mea a fost evaluată de asiguratorul vinovatului după accident la 19000 lei din care 15000 despăgubirea și ... (vezi toată discuția)
Ce benefici am de la rca? Nevzat95 Nevzat95 Salutare, in urma cu o luna de zile am avut un accident auto la care sa constatat ca nu sunt vinovat am deschis dosarul de daune absolut tot si anexa 2 dusa de ... (vezi toată discuția)
Dauna sau reparatie? crinna crinna Buna ziua, Ieri am avut accident in care nu am fost vinovata.Pe scurt eu mergeam in linie dreapta si unul care era parcat pe dreapta a vrut sa faca stanga, ... (vezi toată discuția)