avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

este in drept sa beneficieze de stimulent de insertie persoana care s-a intors la servici cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului tinand cont ca in perioada respectiva de 60 de zile celalalt parinte a beneficiat de indemnizatie de ingrijire a copilului? legea prevede ca celalalt parinte are dreptul la concediu si indemnizatie de ingrijire a copilului DE CEL PUTIN o luna.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 27 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe perioada cat unul din parinte a beneficiat de indemnizatia pentru CCC, parintele reintors in activitate nu va beneficia de stimulentul de insertie.
corect! Dar dupa revenirea ambilor parinti la servici pentru perioada ramasa de la 2 la 3 ani se primeste stimulent? primul parinte a revenit cu 60 de zile la servici
In speta, se va beneficia de stimulentul de insertie.
Am optat pt ccc de 2 ani. inteleg ca pot fi 3 situatii:
1. Fie solicit stimulentul pana cand face copilul 3 ani, dar trebuie sa ma intorc la munca cu 2 luni (60 zile) inainte ca bebe sa faca 2 ani. Pentru aceste 2 luni nu voi mai beneficia de indemnizatie nici eu nici tatal, asta daca ar vrea in ultima luna sa stea el acasa. Stimulentul il voi primi de cand face bebe 2 ani. Pentru cele 60 de zile voi lua doar salariu. Corect?
2. nu solicit stimulentul de insertie pana ce face bebe 3 ani, si ma intorc cu 30 de zile inainte la serviciu, luna in care tatal va fi in ccc si va beneficia el de indemnizatie in aceasta ultima luna. Nu voi putea primi stimulent. Corect?
3. Stau cu bebe acasa pana face fix 2 ani si in luna anterioara voi putea cere concediu fara plata ca tata sa fie in ultima luna in ccc pentru a primi ultima luna de indemnizatie. Corect? Multumesc frumos.
Ati inteles corect cele trei posibilitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)
Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)