avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara - certificat de nastere pierdut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara - certificat de nastere pierdut

Am o sora în Spania si nu are certificat de naștere (la pierdut) si nu poate veni acum sa isi facă altu, ce ar trebui sa fac eu ca sa îi pot eu scoate un certificat?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:46, 24 Martie 2017
Nu puteti face nimic dvs.
Ea va trebui sa faca demersuri, fie prin consulat/ambasada din Spania, fie sa vina personal in tara si sa solicite eliberarea unui duplicat.
Poate sa va faca o procura speciala la un notar de acolo, apostilata (stie notarul despre ce e vorba) pe care sa scrie
pentru obţinerea certificatului de naştere/căsătorie/deces (după caz) de la starea civilă.

In tara o duceti la un notariat pentru traducere si mergeti cu ea la Starea civila de la locul ei de nastere sau de domiciliu.

Pentru asta trebuie sa ii trimiteti datele din cartea dvs. de identitate - cel mai bine ar fi sa aiba o copie pentru ca datele sa fie trecute corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere in olanda bufa bufa Pentru ca certificatul meu de nastere sa fie valabil in strainatate ,in Olanda,cum trebuie sa prochedez ? Multumesc (vezi toată discuția)
Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Obtinere duplicat certificat nastere anyta07grz anyta07grz buna seara/ Fetita mea are varsta de 20 ani este plecata din tara, si-a pirdut certificatul de nastere( i-au fost furate actele certificatul de nastere si ... (vezi toată discuția)