avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Puncte penalizare permis rutier.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Puncte penalizare permis rutier.

Punctele de penalizare pe permisul de conducere se cumuleaza pana la 15puncte penalizare. Dupa care permisul se suspenda pe o durata de 90 zile? Pentru diferite fapte contraventionale , ca de exemplu : 6pct. Viteza / decembrie , 2 pct . Acte in neregula / ianuarie , 4 pct . Viteza/martie. Aceste puncte cum se prescriu?
Art. 103-OUG195/2002
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioada de 30 de zile, daca titularul permisului de conducere a savarsit contraventii care cumuleaza 15 puncte de penalizare;
(5) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce anuleaza toate punctele de penalizare acumulate pana in acel moment.
Art. 103 alin. 4 din OUG 195/2002
(4) Punctele de penalizare se anulează la împlinirea termenului de 6 luni de la data constatării contravenţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. ... Elena Cristina Nitu Elena Cristina Nitu In perioada iunie-decembrie 2022 am acumulat 16 puncte de penalizare. Nu am primit nici o instiintare sa merg sa predau permisul de conducere. Acum, dupa 9 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat st3fan15 st3fan15 Va salut,am fost oprit de politia de frontiera iar numerele la masina erau expirate,mi-au facut dosar,si pe perioada cercetarii am avut dovada de ... (vezi toată discuția)
Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)