avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare la alt loc de munca in timpul CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare la alt loc de munca in timpul CCC

Sunt in concediul pentru cresterea copilului si as dori sa ma angajez la un alt loc de munca. Cum trebuie sa procedez ? Solicit incetarea suspendarii CIM si totodata incetarea contractului de munca? Mai e cazul de preaviz? De la noul loc de munca trebuie sa imi inregistreze CIM in Revisal in aceeasi zi cu incetarea vechiului CIM pentru a beneficia de suplimentul de insertie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RalukElena , utilizator 22:02, 27 Martie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Solicitati incetarea suspendarii c.i.m. si ,totodata, incetarea contractului de munca prin demisie au cu acordul partilor.

2. In acelasi timp incheiati noul c.i.m..

3. Data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii acivitatii la noul loc de munca , pentru a putea benefcia de stimulent de insertie de la acaesta data.
Multumesc!!
Ajutati-ma cu niste lamuriri: Daca doresc sa pastrez suspendarea cim initial si sa inchei un alt cim/sau un contract de prestari servicii cu alt angajator, al doilea cum ar trebui sa procedez? Cei 3660 ron/an ce nu trebuie depasiti ca sa primesc in continuare indemnizatia sunt net/brut? 3660 ron an calendaristic este socotit asa 1. angajare aprilie 2017- aprilie 2018 sau asa 2. dupa data nasterii copilului- feb-feb? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
RalukElena, utilizator
Normele de aplicare a OUG 111/2010
art. 9^2
(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.

(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;

b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului;

c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;

d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).
....

In speta,
1 aprilie - 31 decembrie 2017 = 3699 lei

1 ianuarie 2018 - data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului (daca acesta data este anterioara datei de 31.12.2018) = 3699 lei
Am inteles. 3699 sunt brut nu? Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Venit permis in ccc manug manug Buna ziua, eu beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani si paralel am si o Intreprindere Individuala(un magazin micut). Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ccc inca un an? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos. Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie. Daca ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)