Buna ziua, eu beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani si paralel am si o Intreprindere Individuala(un magazin micut). Cum se calculeaza aceea limita de 3700 pe care am voie sa o realizez? Este diferenta intre incasari si plati sau am voie sa incasez numai 3700 tot anul?
Va multumesc pt raspunsuri
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art. 9^2
(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.
(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului;
c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).
.....
Sunt venituri brute (supuse impozitului pe venit).