avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda RAT Brașov
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda RAT Brașov

Bună seara! Astăzi, mă aflam în Brașov cu alte 3 persoane și am vrut sa luam un mijloc de transport în comun, dar în stația respectiva nu era nici o casa de la care sa putem cumpăra bilete și nici șoferul nu deținea bilete pentru a ni le vinde. Ne.am întâlnit cu un alt autobuz cu o alta linie și am cerut șoferului respectiv bilete pentru a putea călători cu autobuzul în care ne aflam inițial. Acesta ne.a dat 2 bilete valabile 2 călătorii fiecare cu prețul de 8 lei. Într-una din stații au urcat controlorii și când le.am dat biletele, au spus ca nu sunt bune ca sunt de pensionari. Într-adevăr, pe bilete scria acest lucru, dar noi fiind în graba și crezând ca e pur și simplu un bilet, nu am verificat. Nu știam ca în Brașov se dau bilete separate pt pensionari, acestea având prețul de 2 lei, fiind valabile 2 călătorii. Le.am explicat ca nu suntem din oraș și ca nu știam acest aspect, dar aceștia în loc sa îl tragă la răspundere pe respectivul șofer, ne.au cerut actele de identitate și ne.au pus sa plătim amenda. Ne cereau cate 30 de lei de persoana, pentru a înregistra doar 2 amenzi, în loc de a cere 60 de lei de pers și de a înregistra 4 amenzi. Au pus presiune pe noi și nu ne.au înapoiat buletinele când le.am solicitat. Am hotărât sa sunam la politie și am coborât ulterior într-o stație cu controlorii unde ne.au înapoiat buletinele și a sosit și echipajul de politie. Le.am explicat și polițiștilor situația și au spus ca ar trebui sa ne dea o amenda, pentru ca nu era o situație care sa necesite urgenta, dar ne.am ales totuși cu un avertisment. Problema este ca as dori sa știu, ce pot face pentru a nu plăti acea amenda? Pentru ca, noi, am fost de buna credință, am plătit prețul biletelor, dar controlorii nu au efectuat, după părerea mea, demersurile corespunzătoare.
Cel mai recent răspuns: 03Elena , utilizator 21:07, 25 Martie 2017
Menționez ca locuiesc în Galați și nu am avut posibilitatea sa mai rămân în Brașov pentru a rezolva cumva problema pentru ca eram doar într-o mica călătorie de o zi. Am înțeles ca vom primi fiecare cate o amenda intre 100-500 lei..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb savumarin savumarin Duminica, orele 13.00, statia Universitate, ma urc intr-un autobuz, caut un loc unde sa-mi pot desface rucksacul sa pot scoate cardul ca sa-l validez...cand ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)