avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Coordonator în materie de securitate şi sănătate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Coordonator în materie de securitate şi sănătate

Bună seara.
Având in vedere că potrivit art. 13 din H.G. 300/2006 privind cerinţele minime de securitate si sănătate pentru santierele temporare sau mobile, planul de securitate si sănătate trebuie să fie elaborat de coordonatorul în materie de securitate si sănătate pe durata elaborării proiectului lucrării, cine (persoana / echipă) trebuie să elaboreze planul propriu de securitate şi sănătate pe care antreprenorul / subantreprenorii trebuie să-l pună la dispoziţia managerului de proiect, beneficiarului sau coordonatorilor în materie de securitate si sănătate, după caz?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: kzm , utilizator 19:33, 31 Martie 2017
Art. 25 Atunci cand un antreprenor se angajeaza sa realizeze lucrari pe santier, acesta trebuie sa puna planul propriu de securitate si sanatate la dispozitia managerului de proiect, beneficiarului sau coordonatorilor in materie de securitate si sanatate, dupa caz.
Art. 30 Subantreprenorul trebuie sa elaboreze planul propriu de securitate si sanatate in cel mult 30 de zile de la data contractarii lucrarii cu antreprenorul.
Art. 32 Inainte de inceperea lucrarilor pe santier de catre antreprenor/ subantreprenor, planul propriu de securitate si sanatate trebuie sa fie consultat si avizat de catre coordonatorul in materie de securitate si sanatate pe durata realizarii lucrarii, medicul de medicina muncii si membrii comitetului de securitate si sanatate sau de catre reprezentantii lucratorilor, cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor.
Planurile proprii ale antreprenorilor, subantreprenorilor sunt integrate in planul ssm al santierului respectiv.
Buna seara
Nelamurirea mea este ce persoana angajata (persoana fizica) a antreprenorului sau subantreprenorului (care sunt persoane juridice) elaboreaza planul propriu de securitate, avand in vedere ca art. 13 din HG 300/2006 stabileste persoana care elaboreaza planul de securitate si sanatate (coordonatorul în materie de securitate si sănătate pe durata
elaborării proiectului lucrării).
Va multumesc.
Si daca persoana angajata a antreprenorului sau subantreprenorului trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 59 din H.G. 300/2006?
Va multumesc
La nivelul antreprenorilor/ subantreprenorilor, planul propriu (planul de prevenire si protectie - sectiunea de lucru in santiere temporare si mobile) se intocmeste de catre lucratorul desemnat cu activitati de prevenire si protectie din domeniul ssm/ Serv. intern de prevenire si protectie si se semneaza de catre angajator. Aceste plan se completeaza, dupa caz cu prevederile
-art. 27 Planul propriu de securitate si sanatate trebuie sa fie armonizat cu planul de securitate si sanatate al santierului.
Art.59 este aplicabil coordonatorului in materie de ssm.
Vă mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare ... cornelia.bot cornelia.bot Care sunt obligatiile unei societatii care se ocupa de arhitectura/proiectare cu privire la protectia muncii pe santier, pentru angajatii detasati sau cand ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat si responsabil ssm adrian65 adrian65 Reformulez o intrebare postata ieri, 09.04. In prezent sunt angajat cu CIM norma intreaga in cadrul SIPP si am decizie de Lucrator desemnat SSM - firma de ... (vezi toată discuția)
Actualizare plan propriu ssm campeanvio campeanvio un inspector SSM, (curs 80 ore), are dreptul sa actualizeze un plan propriu SSM al antreprenorului general? (vezi toată discuția)