avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxe partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxe partaj

Buna ziua, am achiziționat o locuință prin programul prima casa, sunt în divorț cu soția, daca bag partajul, la ce suma trebuie să plătesc taxa de partaj cat valorează locuința sau cat am platit ratele până în prezent ? Sau îmi puteți spune procedura legală. Va mulțumesc !!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:24, 27 Martie 2017
Initial se taxeaza la valoarea imobilului, estimata de dvs.. din care veti plati 3% taxa timbru.Valoarea imobilului e acea valoare la care s-ar vinde acum imobilul.(nu conteaza cate rate ati platit)
Nu estimeaza el imobilul, e la valoarea de impunere a imobilului.
Mai plateste si pentru credit la valoarea creditului... mai bine negociati un acord.
Doamna AVLIL .Cand s-a judecat partajul meu (2013) sotia a stabilit valoarea casei dupa cum a crezut ea.NU i-a cerut nimeni valoarea de impunere, care era muuuuuult mai mica.Oare de ce?

Art. 194 Cpc - Cuprinsul cererii de chemare în judecată

Cererea de chemare în judecată va cuprinde:

c) obiectul cererii şi valoarea lui, după preţuirea reclamantului, atunci când acesta este evaluabil în bani, precum şi modul de calcul prin care s-a ajuns la determinarea acestei valori, cu indicarea înscrisurilor corespunzătoare. Pentru imobile, se aplică în mod corespunzător dispoziţiile art. 104.


Art. 104 alin. 1 CPC - în cererile având că obiect un drept de proprietate sau alte drepturi reale asupra unui imobil, valoarea lor (a imobilelor) se determină în funcţie de valoarea impozabilă, stabilită potrivit legislaţiei fiscale.

Prin urmare, legea opereaza cu notiunea de valoare impozabila cd e vorba de valoarea la care se va face estimarea initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea valorii cererii Comunity Comunity Sunt dispozitiile legale si care sunt, care prevad ca justitiabilul sa solicite instantei stabilirea valorii cererii de chemare in judecata ? Multumim (vezi toată discuția)
Formulare a unei citatii taobao taobao salut ! va rog sa ma ajutati si pe mine cu formularea unei plangeri in instanta impotriva vecinului meu de deasupra care mi-a facut tavanul de la baie praf ... (vezi toată discuția)
Nelamurire termeni Thedream82 Thedream82 Buna ziua,am un.proces pt nulitate act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,si am gasit pe net datele procesului meu,scriind urmatoarele 2 lucruri: ... (vezi toată discuția)