Vreau să înființez un salon de înfrumusețare, și să aplic un proiect de finanțare la proiectul Romania Start Up Nation. În momentul de fata sunt in maternitate și primesc indemnizația pentru creșterea copilului. Daca înființez firma pierd indemnizația? Daca ar fi sa mi se aprobe cererea de finanțare nu ar fi nicio problemă, oricum trebuie să îmi fac carte de muncă , dar daca nu se aprobă finantarea pierd și indemnizația? Ce trebuie sa fac, daca nu se aprobă proiectul că să îmi recastig dreptul la indemnizație? Va mulțumesc anticipat!
Pierdeti indemnizatia daca obtineti venituri ca persoana fizica iar nu daca suinteti actionar sau asociat la o societate comerciala si nu incasati dividende pe perioada CCC.
O să infiitez un SRL pt a aplica la proiectul de finanțare. Și de asta întreb, daca nu se obține finanțare firma nu va avea activitate, deci nu va încasa nimic. În situația aceasta se pierde indemnizația? Daca e sa se aprobe finanțarea, îmi voi face mie contract și voi mai angaja 2 persoane, deci firma ar avea activitate, va încasa și atunci nu mă mai interesează indemnizația.