avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa înființez o firmă dacă sunt in maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa înființez o firmă dacă sunt in maternitate?

Vreau să înființez un salon de înfrumusețare, și să aplic un proiect de finanțare la proiectul Romania Start Up Nation. În momentul de fata sunt in maternitate și primesc indemnizația pentru creșterea copilului. Daca înființez firma pierd indemnizația? Daca ar fi sa mi se aprobe cererea de finanțare nu ar fi nicio problemă, oricum trebuie să îmi fac carte de muncă , dar daca nu se aprobă finantarea pierd și indemnizația? Ce trebuie sa fac, daca nu se aprobă proiectul că să îmi recastig dreptul la indemnizație? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:18, 28 Martie 2017
Pierdeti indemnizatia daca obtineti venituri ca persoana fizica iar nu daca suinteti actionar sau asociat la o societate comerciala si nu incasati dividende pe perioada CCC.
Incasarea divedendelor pe durata unui CCC nu afecteaza plata indemnizatiei .
O să infiitez un SRL pt a aplica la proiectul de finanțare. Și de asta întreb, daca nu se obține finanțare firma nu va avea activitate, deci nu va încasa nimic. În situația aceasta se pierde indemnizația? Daca e sa se aprobe finanțarea, îmi voi face mie contract și voi mai angaja 2 persoane, deci firma ar avea activitate, va încasa și atunci nu mă mai interesează indemnizația.
Nu se pierde indemnizatia daca nu realizati - dvs. personal , nu societatea - venituri supuse impozitului pe venit.
Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Finantare nerambursabila FREDU FIN FREDU FIN Sunt mai multe programe care finanteaza firmele nou infiintate. 1.Sa spunem ca se infiinteaza o firma noua si se depune proiect pentru a primi finantare ... (vezi toată discuția)
Cesiune actionariat start up nation 2017 AdinaBanea AdinaBanea Buna ziua, Stiti cumva daca este acceptata cesiunea de actiuni in cadrul unei societati ce a primit aprobare pe proiect in programul de finantare start ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)