avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PENALITATI DE INTARZIERE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PENALITATI DE INTARZIERE

Am calculat penalitati de intarziere conform clauzei contractuale pana in ziua anterioara introducerii actiunii in instanta.
cum solicit penalitati de intarziere de la data introducerii actiunii si pana la data cand se face efectiv plata?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 22:05, 17 Septembrie 2009
Se solicita obligarea paratului la plata penalitatilor de intarziere calculate de la data la care obligatia de plata a devenit scadenta si pana la achitarea efectiva a sumei datorate.:)
irinamayer a scris:

Se solicita obligarea paratului la plata penalitatilor de intarziere calculate de la data la care obligatia de plata a devenit scadenta si pana la achitarea efectiva a sumei datorate.:)

Aceasta este modalitatea...=D>
se poate si pe oug 119/2007 si cum?ptr. ca nu le pot calcula nu stiu cand plateste.le-am calculat pana in ziua anteroara intoducerii actiuni. de la data introducerii actiunii si pana la plata efectiva cu solicit ca nu stiu coantumul
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2009
utc, utilizator
Se poate si pe OUG 119/2007 si de altfel este o procedura urgenta, astfel incat veti fi scututi de timp prin instante.

si in cazul unei actiuni intemeiate pe OUG 119/2007 solicitati obligarea debitorului la plata penalitatilor de la data scadentei obligatiei pana la data platii efective. Exact asa se redacteaza.

Instanta s-ar putea sa va ceara cuantificarea penalitatilor si atunci dumneavoastra puteti depune calculul facut de dumneavoastra (calcul care va sfatuiesc sa fie cat mai clar ca sa nu va respinga instanta capatul de cerere refertor la penalutati pnetru ca nu-l poate verifica).
Scrieti: penalitati in cuantum de ....... de la data scadentei pana la data introducerii cererii de chemare in judecata.

Alte discuții în legătură

E corect intocmita cererea cf oug 119/07? catgirl catgirl Catre, JUDECATORIA ___ Domnule Presedinte, Subscrisa S.C. _______ S.R.L., având sediul ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)
Penalitatile se calculeza doar pana la data cand ai formulat cererea de chemare in judecata?? nicoleta_85 nicoleta_85 in cadrul ordonantei de plata (OUG 119), penalitatile se calculeza doar pana la data cand ai formulat cererea de chemare in judecata?? Daca vin la ultimul ... (vezi toată discuția)