avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Conventie civila

Buna,

Doresc sa angajezi agenti pe baza de comision si la ITM mi-au zis ca trebuie sa angajezi cu macar 2 ore ceace nu cred pentru ca sunt ziarist, agenti (ex Avon) etc care nu sunt angajati si primesc salarii, comisioane etc.
Mai demult se putea face cu "conventie civila" si precis ca si acum exista ceva asemanator.
Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:15, 18 Septembrie 2009
irinamayer a scris:

Puteti incheia un contract de colaborare cu persoanele respective. Conventiile civile nu mai sunt permise intre persoane fizice si persoane juridice, fiind pwermise numai intre PFA si pers. juridice.


Imi puteti sustine cu un citat din lege aceasta afirmatie?
De cand nu sunt permise conventiile civile intre pj si pf?

Definiti contract de colaborare. Ce taxe se platesc? Aveti un model?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat cenzor office_globalconta office_globalconta Buna seara, va rog mult ma poate ajuta cineva cu un model de contract (mandat) pentru cenzorat la o asociatie? Multumesc mult (vezi toată discuția)
Model contract comodat mi_ta mi_ta Buna seara, va rog frumos daca aveti si imi puteti da si mie un model de contract de comodat pe care sa-l intocmesc intre o persoana fizica si aceeasi persoana ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii alina cristi alina cristi buna ziua!am si eu o problema..m-ar putea ajuta cineva cu un modelde contract prestari servicii la o firma care are ca ob de activitate spalatorie auto?vreau ... (vezi toată discuția)