avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Voluntariat la firma la care sunt angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Voluntariat la firma la care sunt angajat

Buna seara,
Am citit ultima modificare cu privirea la legea voluntariatului, dar nu am inteles un lucru. Eu sunt angajat la firma x pe program normal de 8 ore, dar aici beneficiez de aparatura si programe pe care acasa nu le am. Si ca sa ma dezvolt si sa invat mult mai multe as vrea sa stau dupa program. Problema e ca angajatorul nu doreste acest lucru, ca sa nu ii fac probleme cu aceste ore suplimentare pe care as dori sa le fac (nu doresc renumeratie). In acest caz e posibil sa fac un contract de voluntariat ceva?
Multumesc. Stima
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 28 Martie 2017
Nu puteti desfasura activitate de voluntariat la un SRL, chiar daca va este si angajator.

Potrivit Legii nr.78/2014, organizaţia-gazdă este persoana juridică de drept public sau de drept privat, fără scop lucrativ, care organizează şi administrează activităţi de voluntariat.

De asemenea, este interzis, sub sancţiunea anulabilităţii, să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestaţiilor respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat cu firma? russucamelia russucamelia Vreau sa lucrez ca voluntar la o firma particulara. Firma poate solicita plata (sa taie si chitanta....) de la posibilii beneficiari, datorita serviciilor pe ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat - curierat pe bicicleta edigta1 edigta1 Buna ziua, Recent am deschis o firma de curierat local pe bicicleta si doresc sa inchei contract de voluntariat remunerat intre SRL-D si persoana fizica ce ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)