In termen legal am facut o plangere impotriva unui proces verbal de amenda contraventie, apoi am depsu-o la instanta.
Acum ulterior, am studiat mai bine anumite legi, si am observat ca ar fi trebuit sa invoc si alte lucruri in plangerea impotriva procesului verbal de amenda contraventionala.
Pot sa adaug o alta motivatie in plus la plangerea impotriva procesului verbal de contraventie? Procesul nu a inceput inca.
Asteptati sa primiti intimpinarea (raspunsul intimatuluii). Prin raspunsul dvs. la intimpinare puteti sa argumentati in plus la ceea ce ati scris initial in plingere, bineinteles si in functie de ceea ce va scrie intimatul.
Care sunt pasii de urmat?
Cu toate ca am depus plangere impotriva procesului verbal de contraventie la instanta, nu stiu cand mi se comunica intampinarea intimatului, si care ar fi ordinea de urmat dupa aceea?
Puteti sa faceti o lista cu pasii ce trebuie urmat, poate e de folos si altora care citesc pe aici. De exemplu:
Pasii
1) Savarsirea infractiunii contraventionale.
2) Cercetarea infractiunii contraventionale de catre agentii constatori.
3) Proces verbal de amenda contraventie inmanata de agent catre contravenient.
4) Plangere pentru anularea amenzii de contraventie depusa la instanta din zona savarsirii infractiunii.
5) Intimatul raspunde printr-o intampinare.
6) ............?
7) ............?
8) ............?
Pasii sunt descrisi in codul de procedura civila.
Asa, pe scurt:
1. Ati depus plingerea in termenul de 15 zile.
2. Cautati-va dosarul pe portal.just.ro la judecatoria respectiva. Acolo veti vedea modificarile.
3. Intimatul va face intimpinare.
4. Intimpinarea va e trimisa acasa, la adresa declarata.
5. Sunteti obligata sa dati raspuns la intimpinare in termen de 10 zile.
6. Dupa ce se primeste la dosar raspunsul dvs., se repartizeaza dosarul si veti urmari pe portal cind va fixeaza prima infatisare. O sa primiti si acasa instiintare cu data sedintei.
7. Va prezentati (sau nu) la proces, la data respectiva.
...
8. Cind sunt intrunite toate conditiile instanta se pronunta.
9. Daca veti cistiga, asteptati sa vedeti daca intimatul nu depune apel. Daca sunteti partea care pierde, puteti depune apel.
10. La apel nu aveti voie sa va reprezentati, ci doar cu avocat.
De aici incolo va povestesc in alt episod. :-)
Interesant prin cate etape se parcurge la contestatia impotriva unei amenzi de contraventie, si cate vor mai urma !?
Am insa marea nedumerire privind obligatia de a ma prezenta cu un avocat in apel. De ce aceasta obligatie? O fi asa in civil, insa in penal, art. 10 din Cpp, partile se pot apara ei insusi, iar CCR a decis ca justitiabilii nu mai sunt obligati sa fie reprezentati de un avocat la recurs.
Daca in recurs justitiabilii nu mai sunt obligati sa fie reprezentati de un avocat, in apel de ce ar fi obligati? Mare nedumerire. Ce putem spune despre cei care nu isi pot angaja un avocat in apel?
S-ar incalca dreptul la justitie conform art. 21 din CCR.
[ link extern ] /
Oricum, veti vedea cum e in justitie si cam la ce "foloseste" avocatul. Ginditi-va numai ca o speta ca a dvs. a mai fost intilnita si in alte procese.