avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contravenþie încheiat în aprilie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contravenþie încheiat în aprilie 2013, însã în care în mod eronat a fost trecut anul 2012

salut.in 13 aprilie 2013 am luat o amenda de circulatie.fapta e scrisa corect insa anul ...la data de ....... si ,,,,in data de este scris 2012 in loc de 2013. din acest motiv nu am putut platii in 48 ore jumatate din suma stabilita casiera sustinind ca amenda e din 2012 si ca trebuie sa platesc integral doar ca nu sint in baza de date cu debit amenzi pentru anul 2012.daca nu contest amenda ,biroul de taxe si impozite mai poate accepta in debit aceasta amenda?care ar fi trebuit sa ajunga in debit cam dupa 3 luni(undeva august 2012-conform anului scris gresit).
Ma sfatuieste cineva,ce si cum trebuie sa fac in aceasta situatie? cu multumiri,antin
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 16:03, 19 Ianuarie 2016
Numai instanta de judecata se poate pronunta asupra existentei conditiilor care conduc la nulitatea PV
In termen de 15 zile de la comunicarea PV formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia ,in temeiul disp OG nr 2/2001
Art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului; descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea.

Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
ynocentta, utilizator
da. este corect ce zice ordonanta 2. DAR eu daca contest procesul verbal poate judecatorul nu va tine cont de greseala si va mentine amenda INSA daca merg pe codul fiscal amenda nu mai poate fi trimisa catre taxe si impozite locale spre incasare deoarece a trecul termenul de comunicare in debit al procesului verbal si asa cred ca asi fi mai sigur ca scap de amenda.
in debit se trimite in termen de aproximativ 4 luni de la incheierea procesului verbal( 90 zile + 15 termenul de contestatie + 2 zile de corespondenta) si numai daca politistul corecteaza anul in formularul pe care il detine poate sa mai trimita in debit.
CE ZICETI?
Procesul verbal este nul daca nu contine date exacte. Ar trebui ca politistul sa solicite in instanta indreptarea erorii materiale. Daca veti contesta procesul verbal in instanta inaintea politiei (ei precis nu au observat) pe motiv ca acesta contine date inexacte care au produs deja urmari (imposibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate din suma impusa), procesul verbal este nul si veti fi exonerat de amenda. Daca politistul are proasta inspiratie sa corecteze exemplarul 2 atunci este infractiune de fals si uz de fals si discutam despre altceva. Aveti grija sa nu pierdeti originalul.
asa dar ,eu ar trebui sa contest procesul pe motiv ca politistul nu a scris corect anul DAR nici punctul amenda nu la calculat corect,ACUM 1 punct amenda este dupa cite stiu eu 75 ron iar politistul a calculat amenda cu 70 ron/punct amenda.cind am fost sa pletesc in 15.04.2013 casiera mi-a spus ca este exact un proces scris dupa legislatia din 2012 si ca va trebuii sa pletesc integral suma chiar daca la data respectiva eu nu eram in baza de date la taxe si impozite cu sume neplatite din amenzi pt anul 2012
TOTUSI nu ma pot baza pe fatptul ca dupa un an aceasta amenda nu mai poate fi trimisa spre incasare la biroul de taxe si impozite al primariei? si astfel amenda sa fie prescrisa ?
Multumesc la toti care imi dau sfaturi.Antin.
Instanta va constata nulitatea procesului verbal si va dispune exonerarea de amenda. Hotararea o pastrati si in cazul in care vi se va cere plata amenzii veti refuza sa o platiti avand drept suport hotararea instantei

Alte discuții în legătură

Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis si contestatie Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie ... (vezi toată discuția)
Numele completat gresit in pv hmu Alin hmu Alin Am luat o amenda pentru depasirea vitezei dar cand sa o platesc am vazut ca in PV agentul mi-a gresit prenumele in loc sa il treaca pe al meu l-a trecut pe cel ... (vezi toată discuția)