avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis si contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis si contestatie

Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie deoarece in Procesul Verbal numarul meu de inmatriculare este gresit si ingrosat si articolul de lege prin care se justifica sanctiunea este gresit (a fost scris un articol si dupa a trecut alta cifra peste cea gresita si este un scris ingrosat). Tin sa mentionez ca nu am scris nimic la obiectii pe PV, am vazut toate acestea acasa
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 16:53, 25 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motivele invocate sunt prevazute de OUG 2/2001 ca fiind cauze de nulitate. Se poate formula plangere contraventionala in instanta darvtrebuie sa o inaintati in termen.
Doar pentru acele erori materiale nu se anuleaza PV de contraventie. Cereti mai degraba in plingerea contraventionala ca politia sa faca dovada faptei savirsite, in conformitate cu art. 121 alin 2 din HG 1391/2006:
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către polițiștii rutieri, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

Dupa studierea inregistrarii video si a celorlalte probe, pe care politia trebuie sa le trimita in copie la dosarul cauzei, vedeti in raspunsul la intimpinare daca sunt motive de contestare ( a se vedea si NML 021-05.
[ link extern ]
[ link extern ]
Deci sunt sanse de castig in instanta in situatia in care nu am scris nimic la mentiuni din prima?
Nu aveți voie sa scrieți nici o mențiune în PV de contravenție. Chiar dacă ați fi avut obiecții, pe care agentul constatator să le treacă în procesul verbal, acelea nu sunt probe de câștig în instanță. Șansele depind doar de cum reușiți să dovediți ca probele tehnice ale poliției nu sunt valide.

Andrei Gabriel10 a scris:

Deci sunt sanse de castig in instanta in situatia in care nu am scris nimic la mentiuni din prima?

O speta similara va poate ajuta .in acest link www.avocatnet.ro/forum/discu...

Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație amendă radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare \'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)