avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație amendă radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație amendă radar

Buna ziua. Doresc sa contest o amenda pentru radar. In procesul verbal apare 'Articol prevedere: 121/1, Act normativ: HG 1391/06, Articole sanctionate: 102/3/z (sau 2), Act normativ: OUG 195 (cred ca 195, se vede clar doar 19)/02'. Imi puteti da un link sau un citat pentru a stii de ce trebuie sa ma leg in contestatie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:48, 23 Iulie 2020
Puteti motiva pe forma, sau pe fond.
Motivatiile pe forma se fac urmarind cum a fost completat PV de contraventie de catre agentul constatator, in raport cu prevederile OG2/2001. (art. 17 in principal, art. 16, art. 19 ) si citeva decizii ICCJ:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Motivele legate de fond nu stiu daca sunt relevante aici, mai degraba sunt importante dupa studierea inregistrarilor depuse la dosar de politie, in redactarea raspunsului la intimpinare.
Se poate contesta:
- inexistenta limitei de viteza indicate clar pe sectorul de drum respectiv
- neconcordanta a inregistrarilor cu prevederile NML-021/2005
[ link extern ]
in special cu 3.5.1:
"3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
- data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia."

In cazul in care nu va descurcati, apelati la serviciile unui avocat.

Un exemplu de hotarire judecatoreasca, ca in cazul dvs.
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
latka, utilizator
Am deja o contestatie facuta pentru depasire pe linie continua, trebuie doar sa modific datele din ea. Mai am o singura problema, in contestatia deja facuta de un avocat apare 'Solicit constatarea nulităţii absolute a Procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, seria PPHX, nr. 326653 / 27.10.2018 ', ce inseamna acest PPHX nr ...? Nu am putut gasi nici o explicatie pe internet
Este seria scrisa pe procesul verbal de contraventie. Dvs. solicitati prin plingerea contraventionala anularea unui PV cu seria PPHX si nr.326653. Fiecare PV are o serie si un numar de identificare.
Ideea este ca aceea nu este seria procesului verbal pe care l-am contestat. Seria lui este PGRX 0193390, iar in contestatie scrie PPHX 326653. A gresit avocatul sau gresesc eu undeva? De asemenea, pe contestatie scrie 'nr 326653 din 27.10.2018', toate contraventiile le-am primit in 2020
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
goldieczr, utilizator
A cam gresit, a facut copy/paste din texte ale altei/altor plingeri.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis si contestatie Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 zile pentru depasirea limitei de viteza pe autostrada si as dori sa stiu daca pot face contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie editholivia editholivia buna ziua, pentru contestatrea unui proces verbal de contraventie, in ce HG sau act norativ gasesc articolul care spune ca pentru ca poza sa fie considerata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului ... AUREL .M AUREL .M Bună ziua. În urmă cu o zi am fost amendat + retinerea permisului de conducere pe 90 zile . Mă deplasam pe un drum județean în apropierea unei ... (vezi toată discuția)