avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar pentru alcool la volan

Buna ziua! Sotului meu I s-a facut dosar penal pentru ca a fost prins cu o alcolemie de 0,45 in aerul exp, in timp ce conducea ,pe o udita din sat In sange I-a iesit alc.1Dupa in an de proces I-a venit verdictul ,,În temeiul art. 396, alin.4 C.pr.pen., raportat la 336, alin.1 C.pen., cu aplicarea art.396, alin.10 C.pr.pen., stabileşte faţă de inculpatul ....... pedeapsa închisorii de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ”., În temeiul art.83-84 C.pen., amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare, stabilită faţă de inculpat, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 85, alin.1 C.pen., pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza dispoziţiilor art.85, alin.2, lit.g C.pen., pe durata termenului de supraveghere interzice inculpatului exerciţiul dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesară deţinerea permisului de conducere categoria B. În temeiul art.403, alin.4 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că în cazul în care, pe durata termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, nu execută obligaţiile impuse sau săvârşeşte o nouă infracţiune, se dispune revocarea amânării, aplicarea şi executarea pedepsei. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 274 alin.1 C.pr.pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat pe parcursul procesului penal, în cuantum de 800 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.03.2017.
Document: Hotarâre  796/2017  28.03.2017 Nu stim daca a pierdut permisul ori dupa 2 ani il va putea redobandi. Sau daca face recurs si va cere ore in folosul comunitatii dar cu dreptul de a conduce,in acesti 2 ani .Ce putem face pt. a redobandi permisul.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2017
izabelalungu, utilizator
Daca ramane definitiva in aceasta forma, permisul nu se anuleaza, dar nu o sa il recupereze pe durata termenului de supraveghere. Aveti dreptul sa depuneti apel.
Va multumesc,dar la sfarsitul perioadei trebuie sa mai treaca printr-o examinare,chestionar,ceva,ori pur si simplu ii este inapoiat ?
Ii este restituit direct.
Va multumesc !
Doar in cazul in care s-ar fi dispus suspendarea sub supraveghere si nu amanarea aplicarii unei pedepse s-ar fi dispus si anularea permisului
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
Razvan - Stefan Petrican, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan ... Cxxx Cxxx Buna seara,iertare dacă deranjez, am fost depistat la volan cu alcool acum 2 ani astăzi mi-a venit sentința, Întrebarea mea este, îmi va fi anulat ... (vezi toată discuția)
Ajutor, nu știu cum să procedez pentru a-mi recupera permisul de conducere Asaafostsafie1 Asaafostsafie1 Complet: P7 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP raportat la art. 83 Cod Pen stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in situatia data? Augustin291986 Augustin291986 Cum procedez acum si cum fac sa iau permisul?ce acte trebuiesc facute im urma acestui raspuns.am primit plicul pe 13.02. 2019: În baza art. 396 alin. (4) ... (vezi toată discuția)