avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parinti vor sa ma dea afara din imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parinti vor sa ma dea afara din imobil

buna ziua la toata lumea ,povestea mea incepe in fel urmator : sintem o familie compusa din 3 frati ,sora mea nu locuieste cu noi,fratelemeu mai mic cand locuieste cand nu locuieste cu noi,eu locuiesc in apartamentul parintilor mei propietari de drept,inpreuna cu familia mea sotia si copilu nostru in unul din dormitoare ,ap este cu 3 camere confort unul sporit,problema este ca nu ma mai pot intelege cu parinti mei deoarece acestia sint foarte mari consumatori de bauturi alcolice si se bat intre ei(tat o bate pe mama),injura fac scandal la orice ora din zi si din noapte adica cu alte cuvinte eu nu miam mai vazut parinti treji de luni bune ,bea si mama si tata foarte rau ,am chemat politia in nenumerate randuri ca sai potolesc dar degeaba ,de la o vreme incoace a inceput sa ma amenite ca imi da cu toporul in cap noapte in somn ,ma injura ma insulta si nu vreau sa imi pun mintea cu ei pentru ca eu cred ca nu judeca , ce pot sa fac eu sa fiu sigur ca nu ma pot da afara din casa ,atat pe mine cat si pe fratele meu ,dar si sora mea sa aiba drpetul oricand sa vina acasa , cu chirie nu prea pot sa stau ca este chiar foarte mare ,si nici nu vreau pentru ca nu mi se pare corect ca sa facii copi si duapia sai dai pe strazi din cauza alcoolului mentionez ca eu imi platesc datorile lunare ce vin de la ap ,va rog frumos sa imi dati un sfat util ce pot sa fac ,ca ,cu ei am tot incercat sa vb si nu mai sint de inteles ei tot o tin a e casa lor si ca ma vor da afara din casa ,astpt indrumarile dv va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:25, 26 Septembrie 2010
din pacate, parintii dvs. sunt proprietarii s i ei pot decide daca dvs. puteti ori nu sa locuiti acolo. In special pentru ca sunteti o persoana majora , nu stiu daca si ceilalti frati sunt deasemena majori, daca acestia ar fi minori, parintii nu ar avea dreptul sa ceara evacuarea lor, revenindu-le obligatia de a le asigura domiciliul. Daca ati fi avut cel putin calitatea de coproprietari, lucrurile puteau fi deiferite, ei nu v-ar fi putut cere sa parasiti apartamenul. Aveti , desigur unele drepturi, insa acum ele selimiteaza la dreptul de a-i mosteni, atunci cand vor inceta din viata. Incercati, pe cat posibil, sa aplanati orice conflict, parintii dvs. fiind si alcoolici, ar putea sa comita fapte pentru care sa nu fie responsabili. Pana va veti rezolva situatia si va veti gasi o locuinta, n u prea aveti de ales.
Intrucat imobilul este proprietatea parintilor, nu prea aveti ce sa faceti. ei pot dispune de proprietatea lor dupa bunul plac. Momentan, nu aveti nici un drept asupra apartamentului. Doar in cazul decesului unuia dintre parinti, in calitate de mostenitori veti avea drepturi asupra apartamentului.
Totusi, in cazul in care parintii nu mai doresc sa locuiti acolo trebuie sa va evacueze pe calea instantei de judecata.
Nu prea aveti alternativa.
Este foarte greu,dar ,din nefericire singura solutie ar fi sa va adunati toti si impreuna cu parintii dvs.sa ajungeti la o intelegere pentru a rezolva pe cale amiabila situatia.Din punct de vedere juridic legea,nu are cum sa va "ajute".
Din punct de vedere al legii sansele dvs sunt foarte reduse.Aproape ca nu aveti sanse in caz de proces.
Dar se pot gasi artificii tehnice care sa ajute instanta sa va ajute.
Depinde foarte mult si instanta cum percepe procesul.
Nu stiu de ce dar cred ca unul dintre copii este minor.
In acest caz procesul se poate prelungi atata timp cat sa aveti sansa de a va intelege cu parintii.Adica sa dureze multi, multi ani...:)

avocat Claudiu Lascsochi

Alte discuții în legătură

Evacuare lucianx lucianx cum poti scoate afara din casa pe cale legala niste persoane care nu mai vor sa iasa din casa de la parinti. anume o matusa si copii ei care sunt de vreo ... (vezi toată discuția)
Statutul soților în timpul apelului cristian damian cristian damian Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copilului mamma mamma sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)