avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea copilului

sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ei)si cu 2 surori al sotului meu.socrul meu e decedat din 1993 si nu au dezbatut un deoarece succesiunea.acum soacra mea ma da afara .as dori sa stiu daca copilul meu are drept la partea sotului meu.timp de 15 ani am facut bunuri in comun,muncite de noi si din salariile noastre.acum imi spune ca nu imi da nici un bun deoarece sunt si ale fiului ei.nu vreau decat sa ma lase sa stai intr-o camera deoarece nu am unde merge cu un copil.poate lua tot,darsa ma lase si pe mine intr-un colt.va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:50, 13 Ianuarie 2010
copil dv. vine si culege succesiunea dupa bunicul si tatal sau.
Da.
Insa va trebui sa deschideti si proces ca sa lamuriti situatia.
Va recomand sa nu parasiti imobilul orice s-ar intampla.

Si soacra ar trebui sa deschida proces ca sa se lamureasca situatia, dar eu consider ca ar fi de preferat sa o faceti dvs. pentru minor.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, copilul dvs. vine la mostenirea bunicului prin reprezentare ( in locul tatalui lui).
Trebuie dezbatuta succesiunea si atunci micutul va avea partea lui si nu veti putea fi dati afara.
Cati frati au fost in total ai sotului dvs.? sa va pot da niste cote exacte.
va multumesc tare mult pt raspuns.au fost 4 copii la parinti.fratele cel mare a decedat la varsta de 15 ani, in viata au mai ramas 2 surori.prin procese nu pot merge pt ca nu imi permit si apoi sotul meu nu s-ar odihni acolo unde este.as vrea doar sa ma lase si pe mine sa stau intr-un colt.va multumesc tare mult pt raspunsuri.
Copilul va accepta succesiunea sub beneficiu de inventar (dumneavoastra ii veti reprezenta interesele in acest sens )

Alte discuții în legătură

Ce ma sfatuiti? mamma mamma in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamma mamma buna ziua.va rog daca se poate sa primesc niste raspunsuri.am mai scris situatia mea.pe scurt.sotul meu a decedat.am fost casatoriti 14 ani.am un copil ... (vezi toată discuția)