sotul meu adecedat in urma cu 2 luni.din casatoria noastra a rezultat un copil.pe timpul cat sotul meu a trait am locuit cu soacra mea(apartamentul fiind al ei)si cu 2 surori al sotului meu.socrul meu e decedat din 1993 si nu au dezbatut un deoarece succesiunea.acum soacra mea ma da afara .as dori sa stiu daca copilul meu are drept la partea sotului meu.timp de 15 ani am facut bunuri in comun,muncite de noi si din salariile noastre.acum imi spune ca nu imi da nici un bun deoarece sunt si ale fiului ei.nu vreau decat sa ma lase sa stai intr-o camera deoarece nu am unde merge cu un copil.poate lua tot,darsa ma lase si pe mine intr-un colt.va multumesc
sotul meu nu avea nici un act de proprietate.dar cu cativa ani in urma am vazut actul de vanzare-cumparare al apartamentului.cand socrii mei au cumparat apartamentul,pe contractul casei a fost trecut si sotul meu ca si coplatitor,asta in cazul in care socrii mei ar fi decedat innainte de terminarea ratelor la casa.de la sotul meu am inteles ca ratele au fost achitate din banii lui,doar ca nu e nici o dovada.
Chiar daca nu avea drept de proprietate, a decedat bunicul, care era proprietar pe cel mult jumatate ( cealalta jumatate/cota parte sotia) deci micutul si cu dvs. il mosteniti pe sotul dvs.care il mostenise pe batran. Deci oricum aveti drept acolo.
Plus ca daca spuneti ca era coplatitor, inseamna ca e mai mult decat cota batranului: a acestuia de impartit, plus cota sotului din apartament care va revine dvs. si micutului.
In mod normal ar trebui sa vada un avocat actele pentru a stii sigur cum sta treaba.
Daca se deschide poroces se vor vedea si actele daca in acest moment nu este posibil acest lucru.
va multumesc tare mult pt raspuns.o speranta venita de undeva,ridica f mult moralul unui om.pot spune ca m-am linistit putin.nu imi permit si nici nu am intentia sa merg prin procese la virsta ei de 72 ani.fac tot posibilul sa evit discutiile,copilul meu la 13 ani,a incaruntit la par de cand a murit sotul meu,nu veau sa mai auda niste discutii inutile.ma intreaba mereu,daca mamaia ne da afara....... noi unde mergem?va multumesc tare,tare mult .cu mult respect.
Sanse se pare ca aveti.
Trebuie insa vazute actele.
Sa va dea afara este foarte greu chiar si daca nu ati avea drepturi la mostenire.Asta, vis-a-vis de sperante, dar eu cred ca este mai mult de atat.Aveti sanse.:)
Ce ma sfatuiti?
mamma
in iulie se intoarce cumnata mea din italia si vor sa dezbata mostenirea pt socrul meu care e decedat din 1993.eu si copilul meu ca mostenitori ai sotului ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mamma
buna ziua.va rog daca se poate sa primesc niste raspunsuri.am mai scris situatia mea.pe scurt.sotul meu a decedat.am fost casatoriti 14 ani.am un copil ... (vezi toată discuția)