buna ziua.va rog daca se poate sa primesc niste raspunsuri.am mai scris situatia mea.pe scurt.sotul meu a decedat.am fost casatoriti 14 ani.am un copil minor.am locuit la soacra si in continuare stau cu ea.sotul meu au fost 3 frati.in viata mai sunt 2 surori.una e in italia si cealalta este in casa cu noi si este imobilizata la pat.socrul meu e mort di 1993 si nu a fost dezbatuta mostenirea.acum soacra mea asteapta sa vina fica ei din italia si sa dezbata mostenirea.ce as vrea sa stiu,daca dezbate mostenirea ma poate da afara din casa?imi tot scoate in evidenta faptul ca eu sa plec.dar nu am unde merge .toata munca mea a mers in acea casa.nu stiu ce sa fac si unde sa merg.poate sa vanda sau sa faca un act ficei ei? sotul meu a fost ca si coplatitor al apartamentului.va rog niste raspunsuri si ce as putea sa fac.
buna ziua!
dezbateti succesiunea de pe urma sotului dvs.
in masa succesorala a sotului va intra si o cota parte din mostenirea socrului.
nu va putea instraina acest apartament fara semnatura dvs si a fiului dvs.
dar pot dezbate succesiunea pt sotul meu chiar daca apartamentul e al ei?asa legea ii va interzice sa ma dea afara?o alta problema,bunurile facute cu sotul are drept la ele?tot ce este in casa e facut de noi.a spus ca eu nu iau nimic din casa.este adevarat?a spus ca daca plec si am curaj sa iau din casa cheama politia.eu nu vreau sa plec pt ca nu am unde merge.
La deschiderea succesiunii,sotul dumneavoastra va culege o cota parte din masa succesorala a tatalui,aceasta cota parte va fi impartita de dumneavoastra, ca sot supravietuitor, si copilul dumneavoastra.Daca este vorba de un apartament care se va imparti la 4 persoane ( sotul supravietuitori si trei copii),iar cele doua surori vor renunta la partea lor in favoarea mamei,duneavoastra veti avea o cota parte foarte mica fata de soacra.Exista posibilitatea ca o instanta (in cazul in care ve-ti fi chemata la partaj ) sa va oblige sa primiti o suma de bani despagubire pe partea ce va revine si sa parasiti casa.
Dupa parerea mea este greu sa se intample acest lucru dar nu imposibil.
Bunurile mobile si bunurile folosite la treburile casnice pe care le aveti impreuna cu sotul,va apartin in totalitate dumneavoastra si copilului,politia nu poate face nimic in acest sens,legea va este favorabila.Nu poate pretinde soacra ca ia a cumparat totul si dumneavoastra doar ati folosit acele bunuri,pentru ca nu are cum dovedii.
Dupa moartea "socrului" 5/8 din proprietate apartine "soacrei", iar cate 1/8 din proprietate fiecarui copil al dansului.Dupa moartea sotului dvoastra acea optime(1/8) din proprietate se imparte intre dumneavoastra si copil, astfel 3/4 din acea optime va apartine dumneavoastra si 1/4 copilului.
Nu puteti fi data fortat afara din casa, ar fi contrar legii, doar daca acceptati un contract de vanzare cumparare a partii dumneavoastra de catre "soacra" sau instanta va impune sa acceptati o anumita suma de bani pt cedarea partii dumneavoastra "soacrei" (foarte putin probabil). Atata timp cat "soacra" nu are acte sa dovedeasca ca ea e proprietara de drept al bunurilor pe care dumneavoastra si sotul dumneavoastra le-ati achizitionat, nu paote pretinde ca sunt ale ei.
Situatia se schimba daca a-ti facut un contract de uzufruct viager.
Succesiune
cordun
buna ziua
am si eu o nelamurire.
Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu.
locuim in ... (vezi toată discuția)