avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua
am si eu o nelamurire.
Apartamentului in care locuiesc a fost cumparat in 1997 si sunt trecuti ca proprietari socrul si sotul meu.
locuim in casa sotul , eu, soacra si fiica noastra minora.Eu si sotul suntem casatoriti din 1994
Socrul meu a murit de 8 ani.Nu s-a facut succesiunea (nu a vrut soacra si sotul meu).
Ce cote ne revin fiecaruia daca facem succesiunea ?poti vinde apartamentul fara sa faci succesiune?
astept raspunsurile dumneavoastra si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:17, 20 Iunie 2013
Buna ziua,
Se pot vinde doar cote ideale daca nu se dezbate succesiune.
Deci, proprietari ai apartamentului sunt, in cote egale, sotul si socrul care, la data achizitionarii erau, ambii casatoriti.
in aceste conditii sunt doua parti egale: ale familiei socrului si ale familiei dumneavoastra.
Dupa decesul socrului, la mostenire vin: sotia supravietuitoare si sotul dumneavoastra.
din acea jumatate, masa succesorala este compusa din jumatate deci 1/4 din intreg apartament.
Acel 1/4 se imparte astfel:
1/4 al soacrei (deci 1/16 din apartament) si 3/4 al sotului adica 3/16 din total apartament)
astfel, dupa succesiune cotele vor fi:
1/2 din apartament este al familiei dumneavoastra.
La aceasta se adauga 3/16 al sotului.
Restul de 5/16 apartine in exclusivitate soacrei.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Moștenire Mihaela Drăghici Mihaela Drăghici Buna ziua ! Soțul meu a murit acum 5 ani , socrul meu sa prăpădit și el după 2 ani , soacra mea încă trăiește ! Întrebarea mea este dacă nepoata ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am eu in calitate de nora? Nicoleta6 Nicoleta6 Buna ziua! Inainte de casatoria noastra socrul meu a decedat,sa facut succesiunea dupa apartament care a fost cumparat de socrii mei,si sotul meu fiind ... (vezi toată discuția)