avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prescriptia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prescriptia

Pentru un dosar de conducere cu permisul suspendat art 86 alin 2 din OUG 195 pe data de 03.2012 termenul de prescriere este 03.2018? Mentionez ca in perioada asta a fost o ordonanta de scoatere de sub urmarire, redeschiderea urmaririi, adaugarea unui martor in 2016, etc
Va multumesc!
Trebuie vazut daca nu s-a intrerupt termenul de prescriptie.
Din cate inteleg eu termenul de prescrire se intrerupe continuu. Am fost de sub urmarire, un alt procuror care a venit a deschis urmarirea, etc, astea sunt acte de procedura nu?
Ar trebui sa va raportati la fostul C.P. care e mai favorabil din punctul asta de vedere.
ART. 123
Întreruperea cursului prescripţiei
Cursul termenului prescripţiei prevăzute în art. 122 se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act care, potrivit legii, trebuie comunicat învinuitului sau inculpatului în desfăşurarea procesului penal.
După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie.
Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta penala Traian26 Traian26 Buna ziua,va rog daca puteti sa imi răspundeți la o intrebare,daca in 2012 in luna iulie am savarsit o fapta penala ,respectiv tulburarea liniștii ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei raspunderii penale titiana32 titiana32 buna seara, puteti sa-mi spuneti va rog cand anume se intrerupe prescriptia raspunderii penale intr-un caz de evaziune fiscala prev.de art.11 lit.b din legea ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta penala laurae25 laurae25 dupa cat timp se prescrie abuzul in serviciu contra intereselor publice si falsul intelectual? fapta este din 2010 si se judeca multumesc (vezi toată discuția)