avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... etichetare produs fara importator
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

etichetare produs fara importator

Salutare, stie cineva cum pot afla importatorul unui produs electro-casnic (nealimentar) ?
Tinand cont ca produsul vine ambalat in cutie de carton cu toate datele necesare mai putin cine l-a importat >?
Sa apelez la ANPC ?

Banuiala mea este ca imporatorul este o firma din Romania.

AM gasit: Legea nr. 449/2003 din 12/11/2003 Versiune actualizata la data de 27/12/2008

privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora@

Art. 2. - În sensul prezentei legi, următorii termeni se definesc astfel:
......
d) producător:
........
9. distribuitorul produsului, în cazul în care importatorul nu poate fi identificat, dacă nu informează persoana prejudiciată, în termen de 30 de zile de la cererea acesteia, asupra identităţii importatorului;

dar nu inteleg prea bine cum obligam vanzatorul sa divulge importatorul ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
icoman, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul la asigurarea in romania a service-ului pentru un produs cumparat in romania laur50 laur50 Am cumparat in Romania un ultrabook care s-a defectat la 3 zile de cand a iesit din garantie. Nici vanzatorul si nici reprezentanta in Romania a ... (vezi toată discuția)
Pe cine protejează anpc? Prophet Prophet Long story short: Cumpărat produs.. resigilat. Produsul nu funcționa în parametrii așa că l-am trimis în service pentru a fi adus la conformitate. Din ... (vezi toată discuția)
Achitarea costurilor de retur produs cristian15020 cristian15020 Exista o prevedere legala care sa oblige comerciantul sa suporte cheltuielile de transport tur retur pentru un produs care s-a defectat in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)