buna ziua
As vrea sa stiu daca constituie calomnie atunci cand socrul te jigneste *mai exact te face prost* . Daca a fost auzit de sotul meu , as putea merge la politie sa i fac o reclamatie.Daca da care ar fi amenda ce ar putea o primi .
VA MULTUMESC
Conform art. 206 alin. 1 C.pen., constituie infractiune de calomnie afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public.
Ori a fi prost nu este sanctionabil decat pe propria piele!:D
Deci este vorba in mod cert de o insulta!B-)
Problema care se pune este ca, deocamdata ,infractiunile sunt in vigoare dar , conform noului cod penal ,ele nu mai sunt incriminate!Deci va fi o chestiune de timp pana cand , in cazul unei eventuale plangeri , socrul dvs va fi exonerat de raspundere!Sau cine stie?! Poate nu va mai intra in vigoare noul Cod Penal!=D>
Insulta si calomnie
capucino
am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)