avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calomnie ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calomnie ?

buna ziua
As vrea sa stiu daca constituie calomnie atunci cand socrul te jigneste *mai exact te face prost* . Daca a fost auzit de sotul meu , as putea merge la politie sa i fac o reclamatie.Daca da care ar fi amenda ce ar putea o primi .
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:41, 17 Septembrie 2009
NU este calomnie. Este doar insulta.
Conform art. 206 alin. 1 C.pen., constituie infractiune de calomnie afirmarea ori imputarea in public, prin orice mijloace, a unei fapte determinate privitoare la o persoana, care, daca ar fi adevarata, ar expune acea persoana la o sanctiune penala, administrativa sau disciplinara, ori dispretului public.
Ori a fi prost nu este sanctionabil decat pe propria piele!:D
Deci este vorba in mod cert de o insulta!B-)
Problema care se pune este ca, deocamdata ,infractiunile sunt in vigoare dar , conform noului cod penal ,ele nu mai sunt incriminate!Deci va fi o chestiune de timp pana cand , in cazul unei eventuale plangeri , socrul dvs va fi exonerat de raspundere!Sau cine stie?! Poate nu va mai intra in vigoare noul Cod Penal!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia iriss01 iriss01 Buna ziua. Va rog sa ma informati daca insulta si calomnia sunt sanctionate de noul cod penal si in ce fel. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Calomnia ContSters263719 ContSters263719 Care sint articolele din lege referitoare la calomnie? (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie capucino capucino am gasit azi o noutate pt mine, o decizie a ICCJ din care am inteles ca de fapt insulta si calomnia ar fi infractiuni. insa din cate am citit, decizia nu se ... (vezi toată discuția)