avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

in anul 2004 ne-am casatorit iar in anul 2006 am primit de la socrii o suma de bani ,transfer facut prin banca ,in contul sotiei, suma de bani cu care am venit ca avans pentru cumpararea unui teren,iar pentru restul sumei necesare am facut un credit.ulterior am facut inca 2 credite unul fiind ipotecar pe numele sotiei si unul de nevoi personale pe numele meu , credite cu care am inceput constructia unei case.pana in 2015 cand am vandut casa am contribuit amandoi cu salariile pentru a finisa casa si am fost ajutati si de catre familii cu anumite sume de bani sau materiale .acum suntem in divort iar sotia ma ameninta ca o sa imi ia casa pentru ca ea si familia ei au contribuit la constructia casei .ce sanse sunt ca ceea ce spune ea sa fie adevarat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:43, 3 Aprilie 2017
Buna seara,
Care casa?
Inteleg ca ati vandut-o asa caaaaaaa!
Fiti mai explicit ca sa stiu despre ce casa e vorba.
In general, bunurile realizate in perioada casatoriei se impart in mod egal si nu le ia unul sau altul dintre cei doi!
Dacă nu se poate imparti în natură, se va atribui unuia dintre soți, care va plăti sulta celuilalt.
Poate primi o cota mai mare dacă cere și dovedește ca a contribuit mai mult.
Casa pe care ați vandut-o, era bun comun sau era a dvs?
casa pe care am construit-o am vandut-o si am cumparat din acei bani un apartament intr-o alta localitate si totodata a fost achitat si creditul ipotecar de 10000 de euro care era pe numele sotiei iar eu am ramas sa platesc in continuare creditul de nevoi personale in valoare de 4000 de euro
Daca sotia vrea sa ramana cu ap, trebuie sa va plateasca c/val a jumatate din casa plus jumatate din cat ati platit si veti mai plati pt acel credit.
sa inteleg ca daca vrea apartamentul trebuie sa-mi plateasca jumatate din c/v casei, nu a apartamentului pe care l-am cumparat cu 41 500 euro,casa care s-a vandut cu 64000 de euro din care s-a platit ipoteca de 10.000 euro, plus jumatate din cat am platit din creditul de nevoi personale(valoarea lui initiala a fost de 190.000.000 la cursul din 2006 )acest credit fiind refinantat de doua ori plus cat ar mai fi de plata la creditul de nevoi personale ? iar in situatia in care renunta la apartament ce se intampla, se imparte numai valoarea apartamentului plus jumatate din credit?

Alte discuții în legătură

Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna ziua, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o nelamurire. inainte de casatorie detineam un apartament pe numele mamei mele, apartament care l-am vandut ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii adiandrada adiandrada am divortat de fosta sotie in 2011. Am incheiat in fata notarului un partaj voluntar prin care ea imi cedeaza mie cota-partea ei din apartament in schimbul ... (vezi toată discuția)