avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis italian preschimbat in românia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis italian preschimbat in românia

Nu beneficiez de reducere 30 zile pe motiv ca nu am un an de când am preschimbat permis italian in roman menționez nu am abateri am dat test redobandire
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:44, 2 Aprilie 2017
Ati dat test ptr ca asa prevede legea ptr contraventia savarsita.
Ptr reducere trebuie sa indepliniti simultan conditiile art 221 din hg1391.

Reducerea la 30 zile se aplica la cererea conducatorilor auto cu o vechime de 3 ani chiar daca in hg se mentioneaza 1 an, este o prevedere introdusa aiurea in cuprinsul articolului intrucat conditiile trebuie indeplinite cumulativ, vezi alin. 1 lit c).

Art 221-hg1391

(1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementara nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioadă de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se află sub influenţa alcoolului;d) sancţiunea contravenţională complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto gabriel_gabyyy24@yahoo.com gabriel_gabyyy24@yahoo.com mi-a fost suspendat permisul auto pe termen de 90 zile.Am depus contestie la judecatorie dupa care la termenul de judecare, contestatia mi-a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - masina fara permis alinadatcu alinadatcu Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile in urma respingerii in instanta a contestatiei procesului verbal de contraventie. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dobandire permis CiprianCH CiprianCH Am ramas fara permis pe o perioada de 90 cu fac sa reduc la 30 de zile dar sunt incepator?? (vezi toată discuția)