avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe concediu medical?
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe concediu medical?

Daca sunt in concediu medical si sunt unic intretinator a unui minor de 6 ani , este legal sa mi se mai faca si poprire pt aceasta perioadă si daca da. Care este cuantumul , pt ca nu ne mai putem întreține mai ales fiind si perioadă de boală atât eu cat si copilul... Multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:02, 3 Aprilie 2017
Teoretic nu ar trebui să vă poprească veniturile pentru incapacitate temporară de muncă, dar pentru asta trebuie să vă luptați...

Legea așa spune prin ART.729 NCPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu medical CALINAC CALINAC Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in concediul medical si am primit poprire la societate,firma poate sa imi popreasca 1/3 din venitul din concediul medical? (vezi toată discuția)
Poprire pe pensia de boala. Ioan46 Ioan46 Daca sunt pensionat pentru caz de boala,poate fi pusa poprire pe pensie de catre anaf? Nu inteleg exact Art.728. Iata ce prevede Art. 728 din noul Cod de ... (vezi toată discuția)