avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Restituire sume incasate necuvenit de catre stat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Restituire sume incasate necuvenit de catre stat

Am platit in plus statului, mai exact Casei de Sanatate, o suma maricica in anul 2011.
Am cerut un document cu sumele datorate si incasate in 2011, 2012 si acum o luna, toate certifica suma in cauza. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri?
1. Mai pot cere restituirea sumelor, sau se considera realizat termenul de prescriere? Recunoasterea sumei de catre institutie prin acele documente reprezinta motiv de intrerupere a termenului de prescriere?
2.Daca mai pot cere restituirea sumelor: statul plateste dobanzi penalizatoare la sumele datorate la fel ca noi muritorii, sau nu?
3. Tot in ipoteza 2 de mai sus: din anul 2012 incasarile caselor de sanatate sunt administrate de fisc. Cui cer banii? Casei sau administratiei fiscale?

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Cass datorat din venituri obtinute ca pfa si din cedarea folosintei bunurilor pe anul 2012 rodica512 rodica512 La momentu platii impozitelor pe venit la ADmin Financiara mi s-a comunicat verbal ca datorez CASS neachitat pe anul 2012, cand s-au mutat incasarile de la ... (vezi toată discuția)
Datorii prescrise crutescualexandra crutescualexandra Buna ziua! Vreau sa va intreb, in 2011 am deschis o intreprindere individula, in 2012 am suspendt activitatea iar in 2013 firma s-a radiat, iar datoriile avute ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie debit catre stat mihai_iahim mihai_iahim Buna ziua ! va rog respectuos sa ma ajutati cu un sfat privitor la termenul de prescriptie a datoriilor catre stat , datorii generate in urma functionarii ... (vezi toată discuția)