avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Datorii prescrise
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Datorii prescrise

Buna ziua! Vreau sa va intreb, in 2011 am deschis o intreprindere individula, in 2012 am suspendt activitatea iar in 2013 firma s-a radiat, iar datoriile avute pe societate la fisc mi le-au trecut pe cnp in anul 2013. Vreau sa stiu daca se prescriu, din moment ce pana acum nu am platit nimic din datorie, si daca se prescriu peste cat timp, incepand de cand? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: crutescualexandra , utilizator 22:48, 14 Mai 2015
Daca sunt datorii ce se fac venit la bugetul de stat, termenul de prescriere este de 5 ani.

Daca sunt debit catre persoane fizice sau juridice, altele decat organele statului, atunci termenul de 3 ani.
datoriile sunt catre fisc(adica cass, impozit pe venit, tva) din 2013. adica in 2018 voi scapa de ele?
Da, dar numai daca nu cumva in acest timp, se face vre-un act care sa intrerupa termenul de prescriere.

... avand in vedere ca datoriile sunt la fisc, sfatul meu este sa le platiti... nu sperati ca o sa se prescrie, ca visati frumos :) ... nu pierde statul... ba mai mult, puteti fi acuzat/a de evaziune fiscala, aceasta este o infractiune!
Daca prin unele proceduri nu s-a intrerupt termenul de prescriere.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Asa este, aveti dreptate dar suma este enorma, adica 85000, dintre care aproape 40000 penalitati si majorari. am un salriu de 750 lei, le am spus ca le dau cate 300 lei pe luna, dar nu vor pt ca este prea putin. sunt disperata, ce pot face???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionar dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui byrev byrev Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost \\\\"diluate\\\\" prin matrapazlacuri ... (vezi toată discuția)
Executare silita la fisc sefutzumec sefutzumec Am avut un A.F.care a fost radiat in anul 2005 in care sotia era administratora iar eu ,sotul asociat Pana in anul 2007 actele de contabilitate au stat la Fisc ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii roryana roryana Buna ziua ! Am avut o firma Intrepr. individuala si am reziliat-o acum 3 ani . Cei de la fisc tot imi trimit acasa impuneri , cu toate ca actele de reziliere ... (vezi toată discuția)