Am avut un A.F.care a fost radiat in anul 2005 in care sotia era administratora iar eu ,sotul asociat Pana in anul 2007 actele de contabilitate au stat la Fisc pt finalizare .In anul 2007 m-i sau calculat sumele restante de plata inclusiv TVA cu penalitati de intarziere pt cei 2 ani.Am facut contestatie care a fost rezolvata de cei de la sucursala judeteana tot in favoarea lor deoarece conform celor spuse de ei eu eram unicul si singurul vinovat pt plata intarziata a TVA De atunci am mai primit prin anul 2010 niste plicuri de la fisc cu instintare a datoriilor ce le am iar in data de 07 ian 2013 am primit iar si eu si sotia cate o SOMATIE si un TITLU EXECUTORIU cu niste sume restante provenite din diferente de impozit regularizate si TVA restant si dobanzi si penalitati Acestea au venit pe persoana fizica si nu pe AF ca si cum am fi avut fiecare cate o firma separata iar fiecare ar fi facut aceleasi datorii Va rog sa -mi dati niste sfaturi cum si in ce fel trebuie sa rezolv aceste ....nici nu stiu cum sa le mai zic!!!Am inteles ca datoriile catre stat se prescriu la 5 ani.E adevarat?Va multumesc anticipat celor care i-mi puteti da o ,,mana'' de ajutor!!
Sumele datorate bugetului de stat se prescriu in conditiile in care organul fiscal nu face nimic pentru recuperarea lor, insa dumneavoastra ati primit notificari, somatii etc. Asadar, nu puteti invoca termenul de prescriptie.
Datorii din 2004
Evelyn3
In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)