avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... AF cu datorii catre fisc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

AF cu datorii catre fisc

Buna ziua!Am si eu o problema la care sper sa-mi puteti raspunde.
Am avut deschisa o firma AF impreuna cu sotul meu pe care am inchis-o in anul 2004.Cei de la Fisc ne-au chemat in anul 2007 sa ne spuna ca firma are o datorie pentru neplata TVA-ului unor anumite marfuri in valoare de 6000 lei.Recent am primit doua scrisori(pentru mine si sotul meu) de data aceasta pe persoana fizica in care scria ca s-a inceput executarea silita pentru neplata tva-ului acelor marfuri.Este posibil ca datoria sa se transpuna catre noi pentru ca asociatia familiala nu mai exista?Si din cate am inteles datoriile dupa 5 ani se prescriu...ce se va intampla cu noi daca nu platim datoria care intre timp a crescut la 8000 lei?
Cel mai recent răspuns: onitza_eu , utilizator 19:29, 24 Ianuarie 2013
Datoriile la bugetul de stat se precriu in termen de 5 ani de la data scadentei lor, incepand cu 1 ianuarie a anului urmator. Avand in vedere ca in 2004 s-a inchis / radiat A.F. au cam trecut cei 5 ani.
Ce temei de drept se invoca in cele doua scrisori pentru inceperea executarii silite? (nu pentru plata TVA!).
Plicul a venit pe nume debitor desi noi eram pe AF , iar executarea silita se face pentru dobanzi si penalitati TVA diferenta de impozit anual de regularizat (asa scrie pe somatie).Si cum as putea sa procedez avand in vedere ca au trecut 7 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda la garda financiara neplatita ioneladafinescu ioneladafinescu Pe scurt, Acum 4 ani am luat amenda in cuantum de 8000 de lei de la Garda Financiara, pentru ca nu am avut casa de marcat fiscala,( avand un a.f.). Am ... (vezi toată discuția)
Datorii din 2004 Evelyn3 Evelyn3 In 2004 s-a inchis o afacere familiala, au fost achitate toate datoriile fata de stat, in afara penalitatilor si dobanzilor. In 2011 am primit o somatie cu ... (vezi toată discuția)
Poprire pe venituri in urma unor datorii la cas AdrianIoan AdrianIoan În perioada 2003 ianuarie și 2007 ianuarie am fost angajat la o firma cu carte de muncă si cu contract de drepturi de autor. În luna trecuta a fost ... (vezi toată discuția)