avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda la garda financiara neplatita
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda la garda financiara neplatita

Pe scurt,
Acum 4 ani am luat amenda in cuantum de 8000 de lei de la Garda Financiara, pentru ca nu am avut casa de marcat fiscala,( avand un a.f.). Am deschis proces impotriva Garzii, in prima faza am avut castig de cauza, dupa care la recursul Garzii Financiare am pierdut procesul, solutia fiind definitiva si irevicabila.
Am doua intrebari: Ar mai fi fost cumva un pas pe care puteam sa il urmez?
Ce se va intampla daca mai trce inca un an si nu platesc aceasta amenda? (Am inteles ca unele amezi dupa 5 ani se prescriu.)
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:43, 2 August 2010
ati mai avea la dispozitie caile extraordinare de atac: revizuirea sau contestatia in anulare daca sunt aplicabile dispozitiile legale in speta dvs.va sugerez sa platiti amenda si sa nu sperati ca garda financiara va astepta sa treaca 5 ani si sa se prescrie amenda.
Fara sa stiu care este situatia in dosar nu pot sa va spun daca exista un motiv de revizuire ori pentru contestatie in anulare.
Nu amenda se prescrie in 5 ani ci executarea creantelor bugetare pentru ca odata ce ati pierdut procesul aveti o datorie de 8000 lei catre stat, datorie care poate fi executata silit in termen de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda garda financiara luissss luissss In anul 2012 am fost amendat de Garda Financiara cu 20000 RON , m-a inselat un avocat si nu a depus contestatia si am ramas cu aceasta amenda. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Af cu datorii catre fisc onitza_eu onitza_eu Buna ziua!Am si eu o problema la care sper sa-mi puteti raspunde. Am avut deschisa o firma AF impreuna cu sotul meu pe care am inchis-o in anul 2004.Cei de la ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)