avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Decizia de impunere anuala, Titlu Executoriu
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Decizia de impunere anuala, Titlu Executoriu

Buna ziua,

In luna decembrie am tot vazut ca au fost emise fel si fel de somatii si titluri executorii pentru recuperarea datoriilor contribuabililor de catre stat. Pana la urma mi-a venit si mie randul.

Am primit o somatie si un Titlu Executoriu de la Fisc, ce face legatura la declaratia de impunere anuala pe anii 2006. Bunicii au avut un teren in arenda iar in urma decesului fara alte acte, am convenit cu cel care are terenul agricol in arenda sa imi trimita banii prin mandat postal. In fisa fiscala, nu am declarat nici odata acest venit, la vremea aceea nici nu stiam de fisa fiscala. Cert este ca dupa 6 ani, cei de la fisc s-au trezit cum ca am de plata acest impozit ( trecut in somatie si in titlul executoriu ca si regularizare pe anii 2006 + Majorari pana la data emiterii acestor acte), respectiv 04.12 ac. Din art 91 al codului de procedura fiscala am inteles ca aceste "datorii" catre stat au fost prescrise la 01.01.2012. Exista si un alt articol in baza carora se mai poate continua de catre stat la recuperarea datoriilor? Este aceasta datorie catre stat prescrisa sau nu, dat fiind ca au trecut 5 ani si 11 luni.

PS. Am aflat ca se face referire la terenul bunicilor dupa vizita la fisc.

Le multumesc anticipat celor care ma pot lamuri in aceasta problema.

O zi buna

Catalin
Cel mai recent răspuns: catalingcc , utilizator 09:57, 19 Decembrie 2012
Fiind vorba de anul 2006, suma se prescrie in 30.12.2011, dar obligatia functionarului public este de a urma procedura recuperarii debitelor, asta inseamna ca la finele lui 2011 putea sa emita Somatia si Titlul executoriu, valabila inca 5 ani, urmand daca nu finalizeaza recuperarea debitelor sa declare insolvabil debitorul. Deci in teremenul de prescriere vor recupera si banii pt impozite.

Deci ei v-au somat inclusiv anul 2006, sumele aferente anului 2006 sunt prescrise deja, puteti contesta acest an, restul sunteti obligat sa achitati. Asa cum ati primit bani din arenda, asa trebuia achitat si impozitul.
Va multumesc pentru raspuns.

Datoria catre stat, s-a prescris la 01.01.2012 dat fiind ca acest termen curge de la 1 ian al anului urmator (2007). Restul de plata este reprezentat de majorari pana la data emiterii somatiei. Daca suma initiala a fost prescrisa ( ar fi trebuit sa fie) la 01.01.2012 ce as mai avea de platit? Sunt de acord cu dvs in legatura cu plata impozitului dar de ce dupa aproape 6 ani si nu in anul urmator adica 2007?
Sa te fereasca sfintii sa ai vreo treaba cu statul ...

O zi buna.
La data da 01.01.2012, sau prescris doar debitele aferente lui 2006, nu toata datoria. Restul de plata reprezinta debitele si accesorile, pe urmatorii 5 ani care nu sunt prescrisi 2007-2012.

Sincer, daca nu ati facut acte cu cei carora le-ati dat terenul in arenda, cum v-au somat? Sau somatia este pe numele bunicii? Aveti dreptate, trebuiau sa va instiinteze in cei aproape 6 ani de zile.
Somatia este pe numele meu. Probabil cel care are terenul in arenda, s-a scazut cumva la impozit cu mandatul postal prin care a trimis banii. Deja sunt depasit ... In ianuarie or sa scoata dosarul de la arhiva sa imi spuna exact ce si cum. Vedem daca se vor prescrie datoriile sau nu. Va multumesc pentru raspunsuri.

O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale- termen de prescriptie ammazon ammazon Buna ziua. As vrea sa stiu si eu daca impozitele pe cladiri si terenuri, mai vechi de 5 ani, se prescriu. Multumesc. (vezi toată discuția)
Impozitul pe casa se prescrie? Torkild Torkild Buna ziua!Trebuie sa achit un impozit la casa in valoare de 3100 de lei care nu a mai fost platit de 6-7 ani.La fisc,figureaza numele bunicului meu care este ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu exectutoriu -calcul datorii antin antin salut.un birou de taxe si impozite locale emite titluri executorii pentru recuperarea datoriilor cam asa: ----la rubrica DEBIT VALOARE ,,ZERO,, ... (vezi toată discuția)