avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntare la urmarirea penala = clasarea cauzei, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntare la urmarirea penala = clasarea cauzei, consecinte

Buna ziua, in cazul pronuntarii de catre judecatorul de camera preliminara a unei solutii prin care dispune renuntarea la urmarirea penala propusa de procuror care sunt consecintele?

Adica renuntarea la urmarirea penala este egala cu clasarea cauzei sau ramane infractiunea?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 09:39, 3 Aprilie 2017
Buna ziua,

Renuntarea la urmarirea penala inseamna ca nu va aparea in cazier vreo condamnare. Nu este echivalent cu clasarea cauzei, ci doar se constata ca desi infractiunea exista si este savarsita de dvs. nu exista interes public pentru urmarirea si condamnarea dvs. (fapta are un grad de pericol scazut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ieri am săvârșit o fapta incriminata penal, de ... Andreii456 Andreii456 Buna ziua, Ieri am săvârșit o fapta incriminata penal, de care nu sunt mândru. Am fost prins furând împreuna cu un prieten dintr-un magazin alimentar, ... (vezi toată discuția)
Obiectul cauzei: confirmare de renunțare la urmărire penală. ... Reghy Reghy Obiectul cauzei: Confirmare de renunțare la urmărire penală. Mă puteți ajuta cu descifrarea acestor termeni juridici? Vă mulțumesc! (vezi toată discuția)