avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil fara cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil fara cadastru

Buna ziua,
Doresc sa cumpar o casa care nu are cadastrul facut. Proprietarul a demarat procedurile pentru executarea cadastrului dar va dura mai mult timp din cauza unor probleme care se vor rezolva, dar care ne intarzie. Am facut un antecontract de vanzare -cumparare , am achitat un avans si acum doresc sa fac un act aditional prin care sa ii achit intreaga suma urmand sa definitivam contractul cand iese cadastrul. Tot acum proprietarul imi face si un testament referitor numai la acest imobil pentru orice eventualitate. Va rog sa imi spune-ti daca ma expun la vreun risc procedand in acest mod.
Cel mai recent răspuns: maria162 , utilizator 18:05, 3 Aprilie 2017
Cadastrul este obligatoriu la momentul perfectarii vanzarii.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru raspuns.Stiu ca este obligatoriu , de aceea am gasit formula descrisa mai sus. As dori sa stiu doar daca ma expun la vreun risc .
Buna ziua,
Cadastrul este OBLIGATORIU, fara el nu se poate incheia acel contract.
Va sfatuiesc sa incheiati acel act aditional la NOTAR si sa faceti aplicarea prevederilor art. 30 din legea 17/200 sau sa duceti si un certificat medico legal al vanzatorului daca acesta are o varsta mai inaintata.
Daca, Doamne fereste, se intampla ceva cu vanzatorul, mostenitorii sunt obligati sa incheie ei acest act de vanzare cumparare si daca refuza atunci va puteti adresa instantei avand mari sanse de castig.
Bună ziua. Nu puteți face un contract de v-cumparare valabil în lipsa cadastrului. Va sfătuiesc sa redacteze actul adițional un avocat saun sa mergeți la notar însoțit de un avocat. O zi buna. Av Stanciu Alina
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri .Pentru dl. avocat Gabriel: proprietarul are 67 ani si nu are mostenitori. La varsta aceasta este nevoie sa fie asistat ?

Alte discuții în legătură

Vanzare cumpare teren cisti cisti am si eu o problema: poate fi vandut un teren prin contract de vanzare cumparare cu dare de data certa la un avocat? dar vanzatorul daca detine terenul in baza ... (vezi toată discuția)
Ordin executoriu judecatoresc stanciu geo stanciu geo tatal meu a vrut sa vanda un teren extravilan dar cumparatorul nu a oferit decat un avans iar restul la incheiera actelor de vanzare,pentru asta sa incheiat ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)