avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Gigacalorimetru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Gigacalorimetru

Asociația din care fac parte vrea sa instaleze gigacalorimetre. Întrebarea mea este de ce furnizorul de căldură vrea sa le monteze pe banii nostri
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:32, 5 Aprilie 2017
pai cine vrea sa instaleze gigacalorimetre: asociatia sau furnizorul?

Intrebare:
In momentul de fata, aveti contract cu furnizorul de energie termica si daca da, in baza a ce va livreaza energia termica (in pausal) ?
Furnizorul este obligat de legile tarii sa-si monteze aparate de masura pentru a-si vinde marfa.
Vreau sa va spun ca in urma cu 15 ani si noi am vrut acelasi lucru ca si dvs., insa furnizorul nu prinsese in BVC achizitionarea de astfel de aparate de masura, astfel incat am incheiat un protocol prin care noi (asociatia) ne-am obligat sa achitam c/val gigacalorimetrului in rate si fiecare rata la randul ei sa fie dedusa din factura lunii respective, astfel incat la achitarea completa, aparatul sa treaca in evidenta furnizorului.
Este posibil ca si la dvs. sa fie la fel, insa acum nu pot sa va spun ce lege obliga furnizorii sa-si livreze marfa, doar cu aparate de masura legale - poate cineva dintre noi, stie acest lucru si il face cunoscut aici.
Succes!
CODUL DE MĂSURARE A ENERGIEI TERMICE

Cod ANRE : 4.1.127.0.01.29/03/2001

A se citi (cel putin) capitolul 6. Obligatia revine furnizorului.
6.1. Obligaţia de a achiziţiona şi monta contoare de energie termică/grupuri de măsurare a energiei termice şi aparate pentru determinarea parametrilor şi calităţii chimice a agenţilor termici revine, dacă părţile nu convin altfel prin contract:
a) producătorilor, pentru aparatele şi/sau contoarele/grupurile măsurare a energiei termice amplasate în instalaţiile proprii şi la interfaţa cu reţeaua termică de transport;
b) operatorilor de transport, pentru aparatele şi/sau contoarele/grupurile măsurare a energiei termice amplasate la interfaţa dintre reţeaua termică de transport şi cea de distribuţie;
c) operatorilor de distribuţie, pentru aparatele şi/sau contoarele/grupurile de măsurare a energiei termice amplasate în staţia termică;
d) furnizorilor/operatorilor de transport/distribuţie, pentru aparatele şi/sau contoarele/grupurile măsurare a energiei termice amplasate la interfaţa dintre reţelele termice şi consumatorii de tip urban, cu excepţia instituţiilor publice şi a agenţilor economici cu branşament separat. În acest sens, furnizorii vor întocmi programe de dotare cu contoare/grupuri de măsurare a energiei termice, care vor fi aprobate, conform legislaţiei în vigoare, de către Consiliile Locale;
e) consumatorilor de tip industrial şi consumatorilor de tip urban - agenţi economici şi instituţii publice cu branşament separat, pentru aparatele şi/sau contoarele/grupurile măsurare a energiei termice amplasate la interfaţa dintre reţeaua termică de transport/ distribuţie şi instalaţiile proprii.

6.2. Consumatorii casnici pot solicita montarea în devans a sistemelor de măsurare a energiei termice. Recuperarea contravalorii contoarelor se va face conform prevederilor legale în vigoare, respectiv conform clauzelor contractuale.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2017
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de distribuție a cheltuielilor pe cota parte indiviză Akecheta Akecheta Este un subiect complex, știu, dar aș dori, dacă se poate, ceva lămuriri în legătură cu modul de calcul al distributiei diferențelor pentru ... (vezi toată discuția)
Distributie energie termica pe orizontala. ce inseamna? alyana alyana Buna. Ca inseamna distributie energie termica pe orizontala? Energia contorizata dupa bransament, cumva? (vezi toată discuția)
Repartizare caldura ovidiu59 ovidiu59 Situatia prezenta este urmatoarea: Un bloc,doua scari(fiecare scara asociatie distincta juridic),un contor de caldura, Repartizarea caldurii pana in acest ... (vezi toată discuția)