avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... fiul meu a condus dupa ce dovada de 15 zile ia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

fiul meu a condus dupa ce dovada de 15 zile ia expirat

Buna seara, fiul meu de 21 de ani a fost prins in data de 15 .01 2017 in localitate cu viteza de 101km/h primind o dovada de 15 zile deci pana in data de 30.01.2017...dar in data de 12.02.2017 a fost prins conducand cu permisul suspendat din 30.01.2017 si cu alcolemie de 0.27mg/l alcool pur in aerul expirat..ce se intampla? Se poate face cerere ptr obtinerea permisului pana la sentinta definitiva?( Asa am auzit) multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:25, 4 Aprilie 2017
Buna seara,
1. S-a intocmit dosar penal fiului pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 335 alin. 2 C.P, Conducerea unui vehicul fără permis de conducere, probabil coroborat cu art. 336 C.P., Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, functie de rezultatele ce se vor stabili la analizele sangvine.
Va sfatuiesc sa solicitati sprijinul unui avocat pentru fiu si lasati carnetul ca .... nu mai are nevoie de el. Alcoolul si covrigul nu se inteleg asa ca e de preferat sa-si ia carnet de roaba!
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Mirela iluna 1971 a scris:

( Asa am auzit)

Nu ati auzit bine. Este doar Speranta care a ramas singura in cutia Pandorei.

Nu este adevarat ca alcoolul si covrigul nu se inteleg, berea si covrigii merg mana-n mana. In comert se gasesc covrigi pentru bere.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere,

art. 335 alin. 2
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul (...)de către o persoană (...) căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată (...) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dreptul la petitie este garantat de Constitutie, solicitarea ii va respinsa din cauza infractiunilor savarsite. Era suficienta una dintre cele 2 infractiuni ptr a-i fi respinsa cererea.
Da dar dupa consumarea doar a lor (covirigilor de bere) poti sa te urci la ,,covrig" dar daca mai iei si bericica asortata nu se mai inteleg! se lasa cu dosar penal! GHINION!
Se ia la bataie berea cu ,,COVRIGUL" si se lasa cu inchisore!
Am dreptate colega ,,CYAN"!?????
Exista si bere fara alcool ptr conducatori auto pofticiosi sa manevreze un covrig dupa ce au consumat.
Conducere cu permisul suspe ndat si sub influenta alcoolului, mai ramanea vatamarea din culpa si parasirea locului accidentului ptr a fi o treaba bine facuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool- dosar penal ciprian08 ciprian08 Am si eu o intrebare am permisu suspendat pentru alcool 0.11/mg.pe 90 de zile ghinion am fost oprit din nou m-au luat la sectie mi-au facut dosar nu am mai ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis. Catalin1501 Catalin1501 Buna ziua. Am fost prins sambata trecuta in jurul orei de 01.30 -2, in parcarea kaufland, efectuam niste parcari, ca urmeaza sa dau examenul de conducere ... (vezi toată discuția)