avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plangere impotriva unui judecator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plangere impotriva unui judecator

Buna ziua
Doresc sa fac o " plangere " unui complet de judecata din cadrul unui Tribunal pt ca a dat o rezolutie anormala .
Mai concret : in 2015 , luna mai , am depus la Judecatorie o cerere de recalculare a pensiei de intretinere , pt ca nu mai aveam nivelul salarului la momentul stabilirii pensiei de intretinere . Dupa un an si jumatate de .... gandire si verificari , mi-a fost respinsa cererea pe motiv ca este nefondata . Mentionez ca din mai 2015 pana in februarie 2016 am avut venituri mai mici , iar din februarie 2016 , nu am mai avut nici un venit ( pt ca am plecat din tara ) .. In anul 2016 , s-au facut verificari la ITM ca sa se observe daca am venituri , precum si la Primarie ca sa se " vada " daca am activitati aducatoare de venituri . Raspunsul a fost clar . Nu am venituri si nici un loc de munca . Totusi Judecatoria prin judecatorul X da sentinta ca este nefondata cererea mea si hotaraste ca trebuie sa ramana la fel pensia de intretinere ( pe motiv ca am plecat intr-o tara straina si am posibilitati financiare ca sa platesc marit ; nu s-a specificat ce venituri as avea in alta tara ) . Am facut apel , avand ca rezultat acelasi mod de gandire .
Imi este respins apelul ca nefondat . Este strigator la cer , ce gandire stramba pot avea anumiti judecatori . Se demonstreaza ca nu am venituri si totusi imi este respinsa cererea de recalculare a pensiei de intretinere .
Intrebarea mea este : Unde ma pot adresa pt a face o plangere impotriva acestor STRAMBI in gandire ?
Va multumesc .:sorry:

Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 21:12, 17 Aprilie 2017
CSM -Consiliul Superior al Magistraturii
Multumesc . Fac o plangere si trimit CSM-ului ?
Comportamentul judecătorilor poate fi reclamat la Inspecţia Judiciară, instituţie care verifică dacă s-au respectat procedurile impuse de Codul de procedură civilă, dar nu schimbă decizia dată de instanţă.
Judecătorii pot fi sancţionaţi de CSM, dacă Inspecţia Judiciară constată nereguli în activitatea lor, atât, dar hotărârea rămâne definitivă.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2017
Martonze, utilizator
Multumesc . Si totusi daca este anormala ? Nu pot face nimic ?
Stimate domn, încercarea moarte n-are. Dacă, ipotetic, Inspecţia Judiciară ar constata că judecătorii respectivi se încadrează aici: (Legea 303/2004)

„Art. 99 – Constituie abateri disciplinare:

… t) exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.”

„Art. 991 – (1) Există rea-credinţă atunci când judecătorul sau procurorul încalcă cu ştiinţă normele de drept material ori procesual, urmărind sau acceptând vătămarea unei persoane.

(2) Există gravă neglijenţă atunci când judecătorul sau procurorul nesocoteşte din culpă, în mod grav, neîndoielnic şi nescuzabil, normele de drept material ori procesual.”

aţi putea, probabil, cere o revizuire a deciziei, care, şi ea, este sau nu admisibilă, depinde tot de judecători.

Alte discuții în legătură

Timp prea mult pentru modificarea pensiei de intretinere cipair cipair Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere CarlaE CarlaE Am fost dat in judecata de catre fiul meu de 19 ani pentru pensie de intretinere, el fiind elev inca. Cu data de 30 noiembrie 2016 am intrat in pensie. In ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Iulia_19_79 Iulia_19_79 Buna ziua ,am divorțat în 2011,la vremea aceea salariul minim pe economie era foarte mic,pensia alimentara s-a stabilit la fabuloasa suma de 145 de lei ... (vezi toată discuția)