Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 , iar dupa aceasta data , avocata adversa a cerut mutarea cauzei ( ce s-a si intamplat ) , dupa care se tot amana pronuntarea . Astazi am aflat ca in 20 septembrie este urmatoarea data cand se " judeca " aceasta cauza .
Din Iulie 2015 de cand nu mai am venitul la nivelul calculat , platesc o treime din cat am avut , astfel existand o diferenta de bani care se acumuleaza pana la modificarea pensiei . In aceasta situatie pot intampina probleme din partea adversa ca nu platesc suma fixata ultima data ?
Concret : ultima data mi-a fost fixata pensia 480 de lei pt doi minori , iar eu , pana in februarie 2016 i-am platit 300 de lei ( pt ca nu mai aveam acel venit ) . Din februarie 2016 am plecat din tara si am continuat sa-i platesc aceeasi suma .
Imi poate face ceva partea adversa ?
Solutia problemei dvs depinde de ceea ce va pronunta instanta. De principiu, instanta va dispune micsorarea fie de la data introducerii actiunii, fie de la data pronuntarii. Daca e de la data pronuntarii, atunci veti avea de achitat retroactiv o diferenta.
Buna ziua ; revin la acest subiect cu completarea urmatoare
; dupa o lunga perioada de asteptare , prin amanari , am primit raspuns de la instanta ca imi respinge cererea de reducere a pensiei de intretinere ca fiind nefondata .
Astfel am ajuns la concluzia ca ori eu sunt nebun ori cel ce judeca acest dosar e nebun .
Cum poate fi nefondata cererea mea de reducere a pensiei de intretinere , daca eu nu mai am aceleasi venituri de la data depunerii cererii , iar din februarie 2016 nu mai am nici un venit !!!!!!!! Tot cu aceasta data am plecat din tara .
Imi pare ca este un abuz ce face acel judecator / judecatoare . Unde as putea sesiza acest abuz ?
Nu mai am venit in Romania si imi pastreaza pensia la fel . E o nebunie ce se intampla .
Voi face recurs , dar doresc sa sesizez ceasta lipsa de discernamant . Unde as putea sa o fac ? Cine ma poate sfatui ?
Multumesc anticipat .