avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Timp prea mult pentru modificarea pensiei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Timp prea mult pentru modificarea pensiei de intretinere

Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 , iar dupa aceasta data , avocata adversa a cerut mutarea cauzei ( ce s-a si intamplat ) , dupa care se tot amana pronuntarea . Astazi am aflat ca in 20 septembrie este urmatoarea data cand se " judeca " aceasta cauza .
Din Iulie 2015 de cand nu mai am venitul la nivelul calculat , platesc o treime din cat am avut , astfel existand o diferenta de bani care se acumuleaza pana la modificarea pensiei . In aceasta situatie pot intampina probleme din partea adversa ca nu platesc suma fixata ultima data ?
Concret : ultima data mi-a fost fixata pensia 480 de lei pt doi minori , iar eu , pana in februarie 2016 i-am platit 300 de lei ( pt ca nu mai aveam acel venit ) . Din februarie 2016 am plecat din tara si am continuat sa-i platesc aceeasi suma .
Imi poate face ceva partea adversa ?
Cel mai recent răspuns: cipair , utilizator 14:14, 20 Octombrie 2016
Solutia problemei dvs depinde de ceea ce va pronunta instanta. De principiu, instanta va dispune micsorarea fie de la data introducerii actiunii, fie de la data pronuntarii. Daca e de la data pronuntarii, atunci veti avea de achitat retroactiv o diferenta.
Buna ziua ; revin la acest subiect cu completarea urmatoare
; dupa o lunga perioada de asteptare , prin amanari , am primit raspuns de la instanta ca imi respinge cererea de reducere a pensiei de intretinere ca fiind nefondata .
Astfel am ajuns la concluzia ca ori eu sunt nebun ori cel ce judeca acest dosar e nebun .
Cum poate fi nefondata cererea mea de reducere a pensiei de intretinere , daca eu nu mai am aceleasi venituri de la data depunerii cererii , iar din februarie 2016 nu mai am nici un venit !!!!!!!! Tot cu aceasta data am plecat din tara .
Imi pare ca este un abuz ce face acel judecator / judecatoare . Unde as putea sesiza acest abuz ?
Nu mai am venit in Romania si imi pastreaza pensia la fel . E o nebunie ce se intampla .
Voi face recurs , dar doresc sa sesizez ceasta lipsa de discernamant . Unde as putea sa o fac ? Cine ma poate sfatui ?
Multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie de intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 se poate micsora pensia de intretinere din urma, din octombrie 2015, sau de la data la care depune cererea, adica a depus in februarie 2016?? multumesc (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui judecator cipair cipair Buna ziua Doresc sa fac o \" plangere \" unui complet de judecata din cadrul unui Tribunal pt ca a dat o rezolutie anormala . Mai concret : in ... (vezi toată discuția)
Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp ... TiganusNelutu TiganusNelutu Bună ziua! Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp mi s-au mai născut 2 copii. Am deschis acțiune în instanta pentru micșorarea pensiilor de ... (vezi toată discuția)