Bună ziua! Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp mi s-au mai născut 2 copii. Am deschis acțiune în instanta pentru micșorarea pensiilor de întreținere de la 16,5% de copil la 12,5 %.. Mi-a fost admisa acțiunea dar partea adversă a solicitat instantei ca reducerea pensiilor sa se facă cu data pronunțării hotărârii judecătorești, eu solicitând ca hotărârea sa fie data de la data introducerii acțiunii.
Este posibil ca instanta sa fie de acord cu aceasta solicitare și sa hotărască de la data pronunțării??
Personal nu vad cum instanta ar putea face diferență între drepturile bănești ale copiilor, drepturile lor fiind egale si normal ar fi ca de la data introducerii actiunii sa plătesc aceiași suma pentru fiecare copil.
Va mulțumesc!!!
Cel mai probabil, nu i se va admite cererea. Dvs ati cerut micșorarea cand a intervenit schimbarea, Ar fi nedrept (si pt nou nascuti )sa se micsoreze cu data pronunțării, un proces poate dura o luna sau 7.
Am introdus acțiunea în noiembrie 2022 si instanta mi-a dat termen pe 3 mai 2023. Am făcut cererea pentru schimbarea termenului de judecata și a fost respinsa ca neîntemeiată