avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp ...

Bună ziua! Plătesc 2 pensii de întreținere și între timp mi s-au mai născut 2 copii. Am deschis acțiune în instanta pentru micșorarea pensiilor de întreținere de la 16,5% de copil la 12,5 %.. Mi-a fost admisa acțiunea dar partea adversă a solicitat instantei ca reducerea pensiilor sa se facă cu data pronunțării hotărârii judecătorești, eu solicitând ca hotărârea sa fie data de la data introducerii acțiunii.
Este posibil ca instanta sa fie de acord cu aceasta solicitare și sa hotărască de la data pronunțării??
Personal nu vad cum instanta ar putea face diferență între drepturile bănești ale copiilor, drepturile lor fiind egale si normal ar fi ca de la data introducerii actiunii sa plătesc aceiași suma pentru fiecare copil.
Va mulțumesc!!!
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
TiganusNelutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:18, 30 Ianuarie 2023
Cel mai probabil, nu i se va admite cererea. Dvs ati cerut micșorarea cand a intervenit schimbarea, Ar fi nedrept (si pt nou nascuti )sa se micsoreze cu data pronunțării, un proces poate dura o luna sau 7.
Am introdus acțiunea în noiembrie 2022 si instanta mi-a dat termen pe 3 mai 2023. Am făcut cererea pentru schimbarea termenului de judecata și a fost respinsa ca neîntemeiată
Asta zic, cel mai probabil se va schimba cu data introducerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, onorabili/onorabile dni/dne av, ,va rog sa fiu ajutata ... colinsmarty colinsmarty Buna ziua, Onorabili/Onorabile dni/dne av, ,va rog sa fiu ajutata cu un raspuns informat vizavi de o speta. Daca exista pe rolul instantei o cerere de ... (vezi toată discuția)
De când încep să plătesc pensia alimentară? filip2015 filip2015 Bună seara! Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă. Întrebare: - ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensia minor mansourabugararah mansourabugararah In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am ... (vezi toată discuția)