avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recalculare pensia minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recalculare pensia minor



In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am introdus o cerere de micsorare a pensiei de intretinere,deoarece din 2011 pana in prezent concubina mea a nascut 5 copii care sunt in intretinerea mea.Din luna iulie 2011 am beneficiat de indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului(copil nascut in anul 2011 de concubina mea) pa
na in luna martie 2014. Din luna aprilie 2014 sunt angajat cu un venit net 936 lei.Mentionez ca am achitat pensia alimentara a fiicei mele din 2010 pana in ianuarie 2014.In luna iunie 2014 mi-a facut denunt penal pentru abandon de familie(pt neplata pensiei alimentare pe ultimele 5 luni repsectiv feb- iulie 2014)
Am achitat aceasta restanta a pensiei alimentare inclusiv luna august 2014 (banii i-am luat imprumut de la parintii concubinei)
In luna august 2014 am introdus o cerere de suspendare a efectului sentintei din data de 10.01.2011,deoarece am intrat in imposibilitatea financiara de -a achitat aceasta suma, de-am intretine copii si mai platesc si o executare silita la KRUG de 250 lei
Judecatoria a respins cererea de suspendare a efectului sentintei din 10.01.2011 pe baza art 996
Urmatoarea infatisare este pe 25.09.2014 si dosarul se tot amana ceea ce este in defoavoarea mea si imi pune libertatea in pericol ,datorita denuntului penal intodus de fosta sotie.
Va rog sa-mi sugerati ceea ce am de facut pentru a finaliza cat mai repede dosarul ca fosta mea sotie il tergiverseaza.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:07, 15 Septembrie 2014
Solicitati reducerea pensiei intrucat s-au redus veniturile si mai aveti alti copii in intretinere .Depuneti acte..Pensia se va reduce de la data introducerii actiunii dvs. Datoriile anterioare raman de platit ,pentru ca nu ati solicitat la momentul nasterii primului copil reducerea pensiei si nici ulterior.

Articolul 531 Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere.

(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.

(2) Pensia de întreţinere stabilită într-o sumă fixă se indexează de drept, trimestrial, în funcţie de rata inflaţiei.



Articolul 402 Stabilirea contribuţiei părinţilor.

(1) Instanţa de tutelă, prin hotărârea de divorţ, stabileşte contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.

(2) Dispoziţiile titlului V privind obligaţia de întreţinere se aplică în mod corespunzător.


Articolul 530 Modalităţile de executare.

(1) Obligaţia de întreţinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului şi, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învăţătură şi pregătire profesională.

(2) Dacă obligaţia de întreţinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanţa de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreţinere, stabilită în bani.

(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere. Dispoziţiile art. 529 alin. (2) şi (3) rămân aplicabile.



Pensia de intretinere poate fi redusa, instanta de judecata raportandu-se la plafonul maximal stabilit de Codul civil, pensia reprezentand 16,5 % din venitul obtinut.



Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare cuantum pensie alimentara Tatanicu Tatanicu In urma unei relatii scurte, ea... a ramas gravida, a nascut si... in momentul de fata am fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare de 175 lei ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)
Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)