avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin

Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si i-am dat si cheie. Ani de zile am rugat-o sa-si ia lucrurile pentru ca ma incurca, dar nu si le-a luat in totalitate (nici macar pozele cu copilul ei).

Nu mai vrea sa isi ia lucrurile, ba mai mult si-a adus etajere si a chemat un electrician sa faca ceva modificari si spune ca e pivnita ei. Problema este ca subsolul este inregistrat ca subsol tehnic, iar fiecare vecin care a vrut si-a facut pivnita, cum a vrut acum 30 de ani cand s-a facut blocul. Pivnita nu apare in actul de proprietate si nimeni nu plateste impozit pentru pivnita.

Tot ce am eu ca sa dovedesc ca eu mi-am facut prima pivnita in acel spatiu e declaratia meseriasului care mi-a facut zidul si mi-a pus o usa la pivnita si acordul in scris a catorva vecini ca imi recunosc spatiul din subsol. Ma gandeam ca poate ma pot duce la finante ca sa platesc impozit pe acel spatiu, iar asa voi putea avea o dovada ca spatiul e al meu. Ce ma puteti sfatui? stiti cat de dificili sunt vecinii........#-o:(
Cel mai recent răspuns: Julia_N , utilizator 23:13, 29 Mai 2017
Ca sa ajungeti sa platiti impozit la ANAF, ar trebui sa aveti un spatiu cat de mic din proprietatea comuna, care este subsolul tehnic, in proprietate individuala, cee ce nu este cazul acum si nici n-ar putea fi.
De ce n-ar putea fi?
- pentru ca este subsol tehnic si nu obtineti avize pentru a cumpara pe persoana fizica.
- ati deschide o cutie a Pandorei si nu vad un om sanatos la cap in persoana presedintelui asociatiei sa faca un asemenea gest;
- ca sa cumparati din proprietatea comuna ar trebui sa vrea toti proprietarii, pentru ca toti ar vinde, si aceasta actiune s-ar desfasura la notar.

Ce puteti face? Dupa reconstituirea istoriei acestei boxe sa cereti comitetului executiv aprobarea pentru concesionarea pe o perioada de 49 de ani sau inchirierea pe o perioada mai scurta si plata in baza unui contract semnat intre dv. si asociatie a unei sume lunare, trimestriale, anuale etc. de bani.
Va multumesc pentru raspunsul atat de rapid!

Vi s-a dat cel mai bun raspuns cu putinta si atentie, nu mai primiti ariciul in casa, ca ramaneti fara...
Succes!
Va multumesc pentru ca v-ati facut timp sa-mi cititi mesajul si sa-mi raspundeti!
Doamna Elga, ati putea va rog sa-mi mai raspundeti la cateva intrebari? Spatiul tehnic al unui bloc este al asociatiei sau al statului, sau voi descoperi doar daca voi merge la cartea funciara/planuri cadastrale? Daca fac cerere la asociatie pentru acea boxa la subsol, ei vor merge cu cererea la primarie? Primaria probabil va veni sa masoare spatiul si poate constata ca am construit o boxa fara autorizatie si ma poate amenda?

Am mai cerut parerea unei avocate si sunt foarte dezamagita pentru ca zicea sa deschid proces. Mi se pare un caz destul de complicat si sincer nu vreau sa deschid proces pentru o boxa. Vecina mea nu mai vrea sa iasa din pivnita mea de vreo 10 ani, deja si-a bagat rafturi, a bagat curent (care este luat de pe scara ilegal, dar totusi a investit bani in acea instalatie). Prin urmare, daca deschid proces poate sa gaseasca cumva avocatul ei ceva sa ma atace.

Domnisoara avocat care m-a sfatuit a zis sa dau statul in judecata ca sa obtin un act de proprietate si zicea ca nu ar dura mult (2/3 luni), pentru ca este o procedura standard.

Nu inteleg a cui este spatiul tehnic, este al locatarilor? al statului? Este un spatiu la parterul blocului, care este inchiriat unui magazin, iar banii de pe chirie sunt dati locatarilor. De asemene se plateste impozit pe acea chirie sau pe acel spatiu. Dar ca sa fie totul legal am avut nevoie de cartea funciara.

Nu am avut niciodata probleme si procese, sunt speriata si dezamagita. Nu imi doresc nici un proces. As vrea sa rezolv totul amiabil, dar nu se poate discuta cu vecina. Stie ca este subsol tehnic si profita, stie ca nu vreau sa cheltui bani pe procese. Cum eu nu am acte doveditoare ca este pivnita mea, nici vecina mea nu poate dovedi ca este pivnita ei. Tot ce am eu este declaratia domnului care ne-a facut zidul si usa boxei si o declaratie a catorva vecini care imi recunosc spatiul si stiu intreaga poveste.

Mi se pare ca traiesc intr-o jungla...:(

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)