avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin

Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si i-am dat si cheie. Ani de zile am rugat-o sa-si ia lucrurile pentru ca ma incurca, dar nu si le-a luat in totalitate (nici macar pozele cu copilul ei).

Nu mai vrea sa isi ia lucrurile, ba mai mult si-a adus etajere si a chemat un electrician sa faca ceva modificari si spune ca e pivnita ei. Problema este ca subsolul este inregistrat ca subsol tehnic, iar fiecare vecin care a vrut si-a facut pivnita, cum a vrut acum 30 de ani cand s-a facut blocul. Pivnita nu apare in actul de proprietate si nimeni nu plateste impozit pentru pivnita.

Tot ce am eu ca sa dovedesc ca eu mi-am facut prima pivnita in acel spatiu e declaratia meseriasului care mi-a facut zidul si mi-a pus o usa la pivnita si acordul in scris a catorva vecini ca imi recunosc spatiul din subsol. Ma gandeam ca poate ma pot duce la finante ca sa platesc impozit pe acel spatiu, iar asa voi putea avea o dovada ca spatiul e al meu. Ce ma puteti sfatui? stiti cat de dificili sunt vecinii........#-o:(
Cel mai recent răspuns: Julia_N , utilizator 23:13, 29 Mai 2017
UPDATE:

Am fost la primarie la domnul care se ocupa de asociatia locatarilor si mi-a zis ca nu pot sa inchiriez spatiul de la subsol pentru ca este subsol tehnic. Mi-a recomandat sa arunc lucrurile vecinei afara din pivnita mea si sa schimb lacatul pentru ca eu am acordul locatarilor din bloc pentru pivnita mea.

Eu am semnaturile majoritatii vecinilor din bloc care imi recunosc spatiul de la subsol (boxa) si am declaratia domnului care a venit contra cost sa construiasca pivnita (zid si usa). Dar vecina mea mi-a dat lucrurile mele afara din boxa si si-a pus rafturi si si-a pus o instalatie electrica de lumina..

Acum eu pot sa schimb lacatul de la pivnita, dar vecina mi-l poate taia. De asemenea daca ii scot lucrurile afara din pivnita vecina poate sa inventeze ca i-a disparut din lucruri.

Cum ma sfatuiti? sa-i dau lucrurile afara cu martori si sa schimb lacatul, sau sa-i spun sa vina in data de... dupa ele? ea oricum poate sa zica ca i-au disparut din lucruri. Stiu ca deja are avocat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)