avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict pentru boxa ocupata abuziv de catre alt vecin

Acum 11 ani eu si inca o vecina am facut modificari in apartamente si m-a rugat sa o las sa-si puna cateva lucruri la mine in pivnita. I-am dat voie si i-am dat si cheie. Ani de zile am rugat-o sa-si ia lucrurile pentru ca ma incurca, dar nu si le-a luat in totalitate (nici macar pozele cu copilul ei).

Nu mai vrea sa isi ia lucrurile, ba mai mult si-a adus etajere si a chemat un electrician sa faca ceva modificari si spune ca e pivnita ei. Problema este ca subsolul este inregistrat ca subsol tehnic, iar fiecare vecin care a vrut si-a facut pivnita, cum a vrut acum 30 de ani cand s-a facut blocul. Pivnita nu apare in actul de proprietate si nimeni nu plateste impozit pentru pivnita.

Tot ce am eu ca sa dovedesc ca eu mi-am facut prima pivnita in acel spatiu e declaratia meseriasului care mi-a facut zidul si mi-a pus o usa la pivnita si acordul in scris a catorva vecini ca imi recunosc spatiul din subsol. Ma gandeam ca poate ma pot duce la finante ca sa platesc impozit pe acel spatiu, iar asa voi putea avea o dovada ca spatiul e al meu. Ce ma puteti sfatui? stiti cat de dificili sunt vecinii........#-o:(
Cel mai recent răspuns: Julia_N , utilizator 23:13, 29 Mai 2017

Se stie ca subsolurile reprezinta parti comune la care fiecare proprietar are o anumita cota-parte indiviza de proprietate. Asadar daca blocul respectiv apartine unor proprietari, atunci nu trebuie sa va faceti griji, mergeti la asociatie si incheiati-va un contract de inchiriere pe intreaga suprafata a spatiului avut initial - bineinteles in contul unei sume relativ mici (aveti grija sa nu deschideti o cutie a Pandorei pe-acolo). Dupa realizarea acestei chestiuni, notificati vecina prin scrisoare recomandata cu raspuns platit, sa vina sa-si i-a lucrurile din boxa dvs. Dati-ii si un termen (sa zicem 10 zile), dupa care in notificare ii explicati ca ii scoateti lucrurile in subsol - si daca nu se conformeaza, chiar asa sa procedati. Schimati lacatele pe-acolo, sa mai fie si niste vecini - martori si gata. Daca va distruge lacatul, incuietorilre,va adresati organelor de politie.
Nu va temeti. Succes!
Domunul Grecu, cand spuneti sa inchei un contract de inchiriere pe suprafata boxei in contul unei sume relativ mici si sa am grija sa nu deschid o cutie a Pandorei, la ce va referiti? Se poate negocia suma pentru acel spatiu? cum sa fac sa nu deschid o cutie a Pandorei? Daca fac acea cerere nu vin cei de la primarie ca sa ia masuratori si sa vada suprafata? Nu ar putea sa ma amendeze pentru ca am construit un zid fara aprobare?

Doamna,

Sunteti bulversata de-a dreptul si nu intelegeti mare lucru din ce va spunem noi.

Asadar dvs. aveti construita o boxa la subsolul blocului pe care cu multa bunavointa si intelegere ati permis si unei vecine sa-si tina, temporar cateva - nustiu ce..., iar acum nu mai puteti scapa de dansa.

1. Eu daca as fi in locul dvs., dupa ce as sta de vorba cu dansa, in sensul ca trebuie sa-si i-a catrafusele de-acolo in termen de sa zicem 10 zile si dansa ar refuza, i-as arunca totul afara, as schimba lacatul si cu asta basta.

2. Rog sa-mi spuneti daca blocul respectiv este proprietate privata sau sunteti un bloc de chiriasi - pentru ca de acest raspuns putem discuta in continuare;

3. Daca la subsolul dvs. mai sunt boxe construite si nu platesc nimic, apoi nici dvs. nu trebuie sa achitati ceva (cam asa ese situatia cam peste tot), insa daca ceilalti nu platesc si mergeti dvs. si solicitati inchirierea spatiului respectiv contra unei sume, atunci o sa suparati pe ceilalti vecini, carora asociatia o sa le ceara si lor incheierea de contracte de inchiriere - conta unei sume... la asta m-am referit cand vorbeam de Pandora si cutia sa fermecata....:

4. Cei de la Primarie nu au sa vina niciodata sa va masoare boxa - va spun de pe acum si daca vreti punem si prinsoare.

5. Repet, stati de vorba cu vecina - poate in prezenta unor vecini, martori. Ii comunicati sa elibereze boxa construita pe cheltuiala dvs., ii dati si un termen rezonabil. Daca refuza sa-si i-a lucrurile din boxa, le aruncati in subsol, fara nicio remuscare.
Eu banuiesc ca dvs. o tratati cu duhul blandetei si dansa profita si spera ca dvs. sa va luati lucrurile si sa va construiti o alta boxa....

Da, sunt foarte bulversata, nu pot sa cred cum sunt unii atat de tupeisti si nesimtiti, dupa ce ii ajuti. Am vorbit cu ea, am incercat sa rezolv amiabil, mi-a zis sa-mi iau zidul si usa ca ea nu pleaca. De aceia nu stiu ce sa mai fac sa o scot legal, pentru ca nu merge cu vorba buna.

Suntem proprietari si nimeni nu plateste pentru boxele din subsol, deci as deschide cutia Pandorei. Daca o dau afara poate merge la politie sa spuna ca i-am furat din lucruri. M-am gandit sa am martori cand schimb lacatul si cand ii scot lucrurile, am si declaratia meseriasului care mi-a facut zidul si usa, si declaratia unor vecini ca imi recunosc boxa. Dar aceste declaratii nu sunt probe clare ca boxa e a mea...

Nici nu stiu daca nu cumva nu a depus ea cererea inaintea mea la asociatie, pentru ca si-a pus rafturi si instalatie electrica. De unde atata siguranta? Sunt sigura ca a vorbit cu un avocat inaintea mea, stie ca orice as face, eu voi avea cheltuieli si eu voi avea scandal cu vecinii pentru ca pot deschide cutia Pandorei si vor trebui sa plateasca toti.
Doamna,
Eu v-am spus ce as face eu, da?
Uitati, eu sunt administrator la asociatie. Sefii mei, com. ex. si comisia de cenzori - vine un proprietar si zice ca bla, bla, - boxa mea. Noi ce sa zicem? Spalati-va pe cap in boxa si vedeti-va de treaba. Schema se rezolva intre dvs. vecinii. Daca nu va intelegeti, instituim reguli asupra boxelor, le inchiriem cu 50 lei/luna boxa, bine? Banii intra in Fd. de reparatii... Din acest motiv am si avansat ideea ca o sa starniti toti oamenii impotriva dvs. si a vecinii tupeiste.
Deci, vorba buna nu ajunge. Atunci afara din boxa cu toate acareturile, inclusiv rafturile, desfiintati instalatia electrica si sa va de-a in judecata.
Totusi, deschideti discutia la asociatie, asa cum ati fost sfatuita, explicati cum sta treaba, veniti cu martorii care va cunosc si pe dvs. si pe dansa. Discutia este buna, chiar daca dansa a fost inaitea dvs. la asociatie. Poate aveti un presedinte cu capul pe umeri pe-acolo care sa judece corect intamplarea.
V-am mai spus, s-ar putea sa va ceara sa o lasati sa-si puna cateva lucruri intr-o debara din casa, doar asa cateva luni...
Oricum, sa va fie invatatura de minte !
Succes maxim !!

Alte discuții în legătură

Subsol tehnic la bloc victor1906 victor1906 Buna seara. Am o pivnita in subsolul tehnic de la bloc , spatiu amenajat de mine de la darea in folosinta prin repartitie al apartamentului in acel bloc. ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)