avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare

Potrivit legislatiei române, reabilitarea în cazul unei amenzi penale intervine în termen de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.
Ce se întâmplă dacă un cetățean român a fost condamnat în străinătate la pedeapsa amenzii penale iar în țara în care a fost condamnat reabilitarea intervine în termen de 2 ani? Ținând cont de faptul că în certificatul de cazier judiciar se înscriu și hotărârile de condamnare pronunțate în străinătate, pentru ce perioadă va figura ca fiind cunoscută cu antecedente penale în România persoana condamnată? În această situație se aplică principiul legii penale mai favorabile?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Aprilie 2017
cojodao, utilizator

Alte discuții în legătură

ce mentiune apare in cazier dupa condamnare? daia ileana daia ileana Am un prieten care are o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului pe drumurile publice de patru luni , si doi ani perioada de ... (vezi toată discuția)
Mentiunile din cazierul judiciar radu_caia radu_caia Buna ziua, m-am confruntat cu o problemă in anul 2018, am fost acuzat de loviri si alte violente, in urma plangerii am fost trimis la tribunalul militar si ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)